Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson missade för många skott för att nå fram till en pallplats på jaktstarten i Östersund. Han fick nöja sig med fjärde plats idag. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson missade för många skott för att nå fram till en pallplats på jaktstarten i Östersund. Han fick nöja sig med fjärde plats idag. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson bommade pallen

Sebastian Samuelsson hade ett perfekt läge inför jakstarten i Östersund när han gick ut som tvåa. Men med sex bommar så blev det ingen ny pallplats. Samuelsson slutade fyra. Vann gjorde Norges Sturla Holm Lägreid.
– Jag är besviken, kommenterade han för SVT.

Samuelsson åkte fort ifatt italienaren Lukas Hofer som gick ut några sekunder före honom. Det började bra i liggande skyttet där han sköt fullt och tog över tätpositionen. Inför andra liggande hade Samuelsson ledningen med hela 28 sekunder. Då blev det dock två bommande skott och han föll ner till tredje plats. Sedan blev det ytterligare två bom i första stående.

– Det var en ny situation att vara i ledningen. Helt plötsligt var jag själv där framme. Det var roligt men tyvärr gjorde jag ingen jättebra liggserie. Det var surt, berättade Samuelsson för SVT.

När det var dags för sista skyttet kom Sebastian in som femma, precis före Martin Ponsiluoma och fortfarande med god pallchans men två bommar till där och sex totalt förstörde de chanserna. I mål var han fyra men även där blev det två bom och Samuelsson såg pallchansen försvinna. Han blev till slut fyra 19 sekunder efter tredjeplacerade Hofer. Johannes Thingnes Bö tog andraplatsen tio sekunder före italienaren.

– Det känns dåligt att stå här och vara missnöjd över en fjärdeplats, men ska jag vara ärlig så är jag besviken över antalet bommar i dag. Det saknades det där lilla, lilla extra för att stå på pallen. Med två bom mindre hade det blivit ett helt annat resultat. Det var många som hade det svårt i dag och jag var en av dem, berättade Samuelsson för SVT.

Martin Ponsiluoma blev sexa drygt tio sekunder efter Samuelsson efter totalt fyra bommar.

Peppe Femling blev 29:a med fyra bom och Jesper Nelin blev 59:a med hela tio bommar.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...