Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sebastian Samuelsson gjorde ett nytt starkt lopp och blev femma i Hochfilzen efter fullt skytte. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson gjorde ett nytt starkt lopp och blev femma i Hochfilzen efter fullt skytte. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Samuelsson femma efter fullt skytte

Sebastian Samuelsson blev femma på sprinten i Hochfilzen. Samuelsson sköt fullt men idag räckte inte farten till en pallplats.
Vann loppet gjorde norrmannen Johannes Dale i suverän stil, 17 sekunder före fransmannen Fillon Maillet.
– Jag var lite sliten på den här halvmellanhöjden men det är ett stabilt lopp och jag är nöjd, sa Samuelsson till SVT Sport.

– Jag tog tid på mig i liggande och krigade i stående, fortsatte Samuelsson.

Martin Ponsiluoma åkte snabbare i spåret än Samuelsson men med en bom i liggande och två i stående så fick han nöja sig med 15:e plats. Peppe Femling sköt en bom och blev 19:e.

För Johannes Dale innebar segern också första pallplatsen. Han hade en fjärdeplats som bäst förut. Dale åkte riktigt fort och sköt fullt.

– Jag har drömt om att vara på pallen och jag korsade fingrarna för att det skulle hålla. Jag hade bestämt mig för att vara offensiv i skyttet. Jag såg på storbildsskärmen att jag ledde med nio sekunder och fick bra sekondering, berättade en tårögd Dale för SVT Sport.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...