Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson vann den svenska skidskyttepremiären på Idre Fjäll. FOTO: Per Danielsson/Projekt P.

Sebastian Samuelsson vann den svenska skidskyttepremiären på Idre Fjäll. FOTO: Per Danielsson/Projekt P.

Samuelsson i topp med fullt skytte

Sebastian Samuelsson gjorde en stark premiär på Idre Fjäll. Med fullt skytte vann han med 18,4 sekunder före italienaren Tommaso Giacomei. Martin Ponsiluoma sköt en bom och tog tredjeplatsen dryga halvminuten efter Samuelsson.
– Det här var väldigt bra att skjuta noll noll, sa Samuelsson i segerintervjun på SVT.

Matchen om segern stod mot italienaren Giacomei och det hade Samuelsson koll på.

– Jag hörde att Giacomei skjutit fullt så jag förstod att det skulle bli en tuff match. Jag är glad att jag klarade det. Jag höll ihop det väldigt bra med skidåkningen idag och jag vet att jag kommer att vara ännu piggare om två veckor, kommenterade Samuelsson och fortsatte;

– Jag känner en annan trygghet än inför förra säsongen i skyttet också.

Det var för övrigt endast Samuelsson och Giacomei som skött fullt bland de 25 första i resultatlistan.

Världsmästaren Martin Ponsiluoma åkte in som trea efter en bom i liggande och sa så här i intervju med SVT:
– Jag är i stort sett nöjd med loppet. Jag skakade väldigt mycket i skyttet. Framförallt i stå fick jag kämpa. Jag är väldigt nöjd att de satt. Skidåkningen var väldigt jobbig idag, det är väldigt lite vila på den här banan.

En stark säsongspremiär gjorde unge Malte Stefansson som knep fjärdeplatsen 18 sekunder efter Ponsiluoma. Stefansson hade en bom i stående.

– Vi har tränat mycket fram till nu så det finns mycket att hämta framöver. Jag är jäkligt nöjd med skyttet. Jag har jobbat hårt med det hela sommaren, kommenterade Stefansson som bäddade för att ta en plats i världscuplaget med dagens insats.

Jesper Nelin blev femma efter bra fart i spåret med tre bommar. Två svenska åkare till tog sin in topp tio i det internationella fältet. Viktor Brandt blev 16:e med två bom och brodern Oskar 18:e med fyra missade skott.

Officiellt resultat.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...