Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sebastian Samuelsson sträcker handen i luften efter överlägset SM-guld i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning.

Sebastian Samuelsson sträcker handen i luften efter överlägset SM-guld i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning.

Samuelsson och Persson vann SM i rullskidskytte

Sebastian Samuelsson och Linn Persson tog hem sprintloppet vid SM i rullskidskytte i Dala-Järna på fredagen.
– Det var häftigt att skjuta noll-noll, det är inte varje dag man gör det men förhoppningsvis blir det lite oftare än jag gjort innan, sa Samuelsson till TT efter triumfen.

Sebastian Samuelsson var helt överlägsen. Han var ensam om att skjuta fullt i både liggande och stående och var nästan minuten före tvåan Martin Ponsiluoma (med tre bom) i mål.

– Det är det här man vill visa, åkningen är en sak – det känns inte som det viktigaste egentligen, men att få träna på att tävla och skjuta noll-noll känns jättebra, sa Samuelsson till TT direkt efter målgång.

I damklassen vann gjorde Linn Persson, drygt tre sekunder före Johanna Skottheim och sju före Mona Brorsson. Trion hade en hård uppgörelse där Persson var snabbast på spurtvarvet och avgjorde tävlingen.

– Jag kände att jag hade krafter kvar på sista varvet, jag var lite passiv i början. Och jättenöjd med skyttet, sa Linn till TT.

För Hanna Öberg var det inte en lika rolig dag på skjutvallen. Hanna bommade fyra skott i det liggande skyttet sköt även en bom i stående skyttet och slutade tolva.

Resultat herrar

Resultat damer

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...