Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sebastian Samuelsson sträcker handen i luften efter överlägset SM-guld i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning.

Sebastian Samuelsson sträcker handen i luften efter överlägset SM-guld i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning.

Samuelsson och Persson vann SM i rullskidskytte

Sebastian Samuelsson och Linn Persson tog hem sprintloppet vid SM i rullskidskytte i Dala-Järna på fredagen.
– Det var häftigt att skjuta noll-noll, det är inte varje dag man gör det men förhoppningsvis blir det lite oftare än jag gjort innan, sa Samuelsson till TT efter triumfen.

Sebastian Samuelsson var helt överlägsen. Han var ensam om att skjuta fullt i både liggande och stående och var nästan minuten före tvåan Martin Ponsiluoma (med tre bom) i mål.

– Det är det här man vill visa, åkningen är en sak – det känns inte som det viktigaste egentligen, men att få träna på att tävla och skjuta noll-noll känns jättebra, sa Samuelsson till TT direkt efter målgång.

I damklassen vann gjorde Linn Persson, drygt tre sekunder före Johanna Skottheim och sju före Mona Brorsson. Trion hade en hård uppgörelse där Persson var snabbast på spurtvarvet och avgjorde tävlingen.

– Jag kände att jag hade krafter kvar på sista varvet, jag var lite passiv i början. Och jättenöjd med skyttet, sa Linn till TT.

För Hanna Öberg var det inte en lika rolig dag på skjutvallen. Hanna bommade fyra skott i det liggande skyttet sköt även en bom i stående skyttet och slutade tolva.

Resultat herrar

Resultat damer

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...