Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sebastian Samuelsson på väg mot en andraplats på sprinten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson på väg mot en andraplats på sprinten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Samuelsson och Ponsiluoma på pallen – trots varsin bom

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma imponerade storligen när de blev tvåa och trea på i världscupsprinten i Kontiolahti på söndagen.
– Helt otroligt, sa Samuelsson till SVT Sport.
Norrmannen Johannes Thingnes Bö vann klart med fullt skytte och tog sin 49:e världscupseger.

Mot Johannes Thingnes Bö kunde de svenska killarna inte göra något den här dagen. Thingnes Bö sköt fullt och hade 44 sekunders marginal till tvåan. Ponsiluoma var bara fyra sekunder efter Samuelsson på tredjeplatsen.

– Jag åkte bra i går, att jag skulle vara på pallen med en bom i dag hade jag inte räknat med, sa Samuelsson till SVT Sport.

– Det var inte lika lätt i kroppen som det var går, jag kände mig seg. Det var bara att fokusera på skyttet då jag fick höra att jag var bra med, berättade Ponsiluoma för SVT och fortsatte;

– Jag blev lite nervös när jag bommade första liggande, men jag höll sedan ihop det bra.

Ponsiluoma avslutade vasst och hade en marginal på knappa fyra sekunder till slovaken Jakov Fak som blev fyra och ytterligare en dryg sekund till norrmannen Vetle Sjåstad Christansen som slutade femma. Fak sköt fullt och Christansen hade en bom.

Martin Ponsiluoma gav allt på slutvarvet och vräckte sig över mållinjen som trea. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.Martin Ponsiluoma gav allt på slutvarvet och vräckte sig över mållinjen som trea. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...