Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson slutade på tionde plats på masstarten vid VM i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson slutade på tionde plats på masstarten vid VM i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tionde man på masstarten

Det började perfekt för Sebastian Samuelsson på masstarten vid den avslutade VM-dagen i slovenska Pokljuka. Samuelsson sköt fullt på de två första skjutningar och låg då trea. Sedan kom bommarna och han fick nöja sig med tionde plats.
– Jag gav mig ett superläge, verkligen. Men jag ska inte stå här och klaga, sa Samuelsson till SVT.
Norrmannen Sturla Holm Lägreid imponerade och vann klart före landsmannen Johannes Dale.

Allt var upplagt för Sebastian Samuelsson när han kom in till stående skyttet som trea men då blev det två bommar och medaljchansen flög iväg. Ut från vallen tredje gången låg han då nia med drygt 40 sekunder upp till en pallplats. Det blev också en bom i sista stående för Sebastian som då åter lämnade vallen som nia. I mål var han sedan tionde man minuten efter guldmedaljören Lägreid.

För SVT kunde Samuelsson sammafatta ett mycket lyckat VM även om det inte räckte till pallen den sista VM dagen.

– Det är helt fantastiskt. Jag tar silver i jaktstarten och tar tre stafettmedaljer. Jag är otroligt stolt över vad jag presterar de här VM-dagarna, berättade Samuelsson.

I kampen om medaljerna Bbakom Lägreid åkte Johannes Dale starkt på slutrundan och tog silvret före fransmannen Fillon Mailet som knep bronset före Simon Eder, Österrike och hemmaåkaren Jakov Fak.

Martin Ponsiluoma blev 19:e man efter hela sex bommade skott. Peppe Femling och Jepser Nelin blev 27:a och 28:a med fyra respektive sex bom.

Liveresultat finns här.

 

 

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...