Sebastian Samuelsson vann sekunden före Jesper Nelin vid den svenska skidskyttepremiären på Idre Fjäll. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann sekunden före Jesper Nelin vid den svenska skidskyttepremiären på Idre Fjäll. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Samuelsson vann sekundrysare mot Nelin

Sebastian Samuelsson vann med 1,1 sekunde över Jesper Nelin när skidskyttesäsongen startade på Idre Fjäll på lördagen.
– En sekund är roligare att vinna med än tio, kommenterade Sebastian Samuelsson till SVT Sport efter segern.

Samuelsson sköt fullt i liggande men sedan en bom i stående. Samma sak gjorde Jesper Nelin.

– Det blev löst i spåren så det var svårt att hålla ihop tekniken 100 procent. Det blev ett riktigt krig där ute. Men jag försökte ta det coolt och sätta skotten på vallen så jag är lite besviken på att ett skott stack iväg där, sa Samuelsson till SVT Sport.

Vid 7,6 kilometer hade Samuelssons ledningen med nästan sex sekunder men Nelin närmade sig men nådde inte hela vägen fram.

Nelin var dock nöjd med sin insats i premiären.

– Jag upplever att jag fick till ett bra race. Jag la mig bakom en tjeck på det andra varvet och fick en ganska enkel resa, för enkel kanske. Men jag fick till ett bra spurtvarv och gjorde vad jag skulle på vallen, berättade Nelin för SVT Sport.

Tredjeplatsen gick till tjecken Ondrej Moravec som var 13,6 sekunder efter Samuelsson på sin tredjeplats.

Malte Stefansson imponerade med en fjärdeplats som tredje svensk drygt tio sekunder bakom Moravec. Stark av den unge åkaren från Oxbergs IF. Fjärde svensk var Martin Ponsiiuloma på sjätte plats tio sekunder efter Stefansson.

Resultat

1. Sebastian Samuelsson 25.34,2
2. Jesper Nelin +1,1
3. Ondrej Moravec +13,6

Övriga svenska åkare topp:
4. Malte Stefansson +24,6
6. Martin Ponsiluoma +34,5
8. Torsten Stenersen +1.17,1
10. Simon Hallström +1.23,5
12. Emil Nykvist +1.27,1
16. Peppe Femling +1.44,5
25. Oskar Brandt + 2.08,5
28. Henning Sjökvist + 2.15,5
38. Alfred Eriksson + 3.21,2
39. Oskar Ohlsson +3.22,8
40. Victor Olsson + 3.23,0

Komplett resultat finns här.

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.