Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug, Sandra Hansson och Tomas Northug i val Senales. Foto: Harald Fladseth/Toppidrettsveka

Petter Northug, Sandra Hansson och Tomas Northug i val Senales. Foto: Harald Fladseth/Toppidrettsveka

Sandra Hansson på glaciären med klubbkompisarna Northug

Sandra Hansson tävlar för den norska klubben Strindheim IL. Det gör också två välkända bröder, nämligen Petter och Tomas Northug. Den senaste tiden har de tre varit på glaciären i Val Senales i Italien.

 Sandra Hansson är som bekant långloppsspecialisten som kom tillbaks efter flera års uppehåll och då och då också visar riktigt hög klass i de traditionella loppen. Thomas Northug är väl mest känd som lillebror till Petter, men är faktiskt juniorvärldsmästare och har även fått chansen några gånger i världscupen. Om Petter är presentation i det närmaste överflödig. Världens kanske bästa skidåkare och framförallt den mest omtalade skidåkaren.

Gemensamt för alla tre är faktiskt att de tävlar för samma klubb, Strindheim IL från Trondheim och just nu är alla tre på höghöjd i Italien.

Eftersom glaciären ligger på 3000 möh blir det lugna skidpass med vissa korta sprintinslag medan de hårda passen körs nere i dalgången.

–Något bättre ställe att träna på just nu hade varit svårt att försöka hitta, säger de tre till norwayevents.

Inför säsongen har framförallt Sandra och Petter ett stort gemensamt mål: Båda vill vinna Vasaloppet!

De går dock in i tävlingen med olika erfarenheter. Sandra har vunnit loppet två gånger, medan Petter aldrig kört förut. Petters största mål för säsongen är att vinna Tour De Ski, det näst största att vinna Vasaloppet och på tredje plats kommer världscupen.

För Thomas gäller det att kvalificera sig för så många sprintlopp som möjligt i världscupen.

 

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...