Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sandra Hansson åker på Salomon fullt ut i vinter. Tidigare har hon använt Salomon skor och skidor men nu klär hon sig också i kläder från den franska tillverkaren. FOTO: Amer Sports.
Sandra Hansson åker på Salomon fullt ut i vinter. Tidigare har hon använt Salomon skor och skidor men nu klär hon sig också i kläder från den franska tillverkaren. FOTO: Amer Sports.

Sandra Hansson på Salomon fullt ut

Nu vill hon vinna Vasaloppet en tredje gång. Långloppsstjärnan Sandra Hansson satsar på Salomonkläder och en ny strategi denna vinter.
Förväntningarna på kommande tävlingar är därmed höga och med Salomon hoppas hon prestera bättre än någonsin.

Dubbla vinnaren av Vasaloppet och totala långloppssegrarinnan Sandra Hansson vässar till sin utrustning inför vintern. Sandra kör sedan tidigare med Salomons skidor, bindningar och skor och vill nu ta steget fullt ut. Därför byter hon till Salomonkläder.
– När jag testade Salomons nya racingdräkt EXO blev jag helt såld, den hjälper mig verkligen att prestera bättre, man riktigt känner hur den håller musklerna på plats, säger hon.

Valet av Salomon är enkelt för Sandra.
– Salomon är verkligen det ledande märket när det kommer till utveckling av kompressionsplagg, allt är genomtänkt in i minsta detalj och inget är lämnat åt slumpen.

Och Sandra vet vad hon pratar om. Hon har idrottat i hela sitt liv. Efter fyra år på längdskidgymnasiet var skidorna det självklara valet och hon blev juniorvärldsmästare i stafett på längdskidor, tog otaliga SM-medaljer i skidor, rullskidor, terränglöpning och friidrott.
Tävlingsintresset var fött. På grund av sjukdom fick hon göra en paus i idrottandet 2001, men 2007 gjorde hon comeback – med råge. Hon har vunnit Vasaloppet två gånger sedan dess och även segrat som långloppsvinnare.

Inför den kommande säsongen är det inte bara kläderna som är nya för Sandra, hon ska även testa en ny strategi. Hon kommer att ta hjälp av starka elitkillar som brukar placera sig runt henne på långloppen. De kommer att ingå i Sandras Team Oslo sportslager/Moelven och agera "hjälpryttare" åt henne på långloppen.

Med dessa små, men viktiga medel är Sandras förväntningar inför säsongen höga.
– Mitt mål inför vintern är givetvis Swix Ski Classics tävlingar, men mitt största mål är att försöka vinna Vasaloppet en tredje gång.

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...