Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sandra Hansson i aktion. Foto: Per Frost

Sandra Hansson i aktion. Foto: Per Frost

Sandra i topp före VM-vinnaren Ida Ingemarsdotter

I damklassen i lördagens rullskidsjippo i Sunne skrällde Sandra Hansson som är klassisk långloppsspecialist till och vann före kända namn såsom Ida Ingemarsdotter, Maria Rydqvist och Anna Haag.

 De flesta hade såklart kommit för att se Marcus Hellner möta sig mot Petter Northug, men den månghövdade publiken i Sunne bjöds på en minst lika spännande uppgörelse i damklassen. Ute på den mot normalt förlängda sprintbanan som gick på olika gångvägar blev det tufft och ingen ville släppa. In i den sista kurvan före upploppet låg åkarna i samlad tropp, men då hittade Sandra Hansson ett utrymme att gå in framför världsmästarinnan i teamsprint och landslagsåkaren Ida Ingemarsdotter. Sandra hade därmed ett litet försprång in på målrakan och klarade att ta hem hela tävlingen före Ingemarsdotter, Maria Rydqvist och Anna Haag i A-finalen.

Sandra är inte med i svenska landslaget, utan bor och tränar i Oslo men tävlar för Trondheimsklubben Strindheim IL, för övrigt samma som Petter Northug. Hon är också med i team United Bakeries.

– Det blev kanske lite trångt mot slutet av banan, men ingen ramlade och jag såg till att vara först i mål och det är väl vad sprint går ut på, kommenterade Sandra upploppet.

Självklart dök även frågan om det inte är lite märkligt att hon lyckas just i en sprint upp.

–Jo, i skate dessutom borde ju inte passa mig, men rullskidor är lite annorlunda mot snö och nu var det också längre än vanligt. Min största satsning nästa vinter blir fortsatt mot långlopp och det är kul att de loppen har fått större uppmärksamhet berättade Sandra. Jag har dock Inge Bråten som träningsrådgivare och han säger att jag har bättre förutsättningar att lyckas på sprint, så det kanske finns en viss substans i det ändå funderade hon.

–Jag kommer inte försöka vinna totala långloppscupen då det blir så många lopp, utan istället satsa på några enstaka. Sedan är man såklart inte omöjlig om det blir aktuellt att få åka någon traditionell världscup, och i år händer faktiskt något som jag väntat flera år på, Bruksvallarnas premiärlopp går i klassiskt istället för skate som de senaste åren, och det passar mig mycket bättre avslutar hon.

Längd.ses videointervju med Sandra:

Sandra Hanssons hemsida

Sandra på Skidresultat.se

Senaste nyheterna