Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sara Lindborg presenteras idag som åkare i nya svenska långloppslaget Team Serneke. FOTO: Magnus Östh.

Sara Lindborg presenteras idag som åkare i nya svenska långloppslaget Team Serneke. FOTO: Magnus Östh.

Sara Lindborg till Team Serneke

Efter en säsong med helhjärtad satsning mot långloppscupen, Visma Ski Classics, byter nu Sara Lindborg till nya Team Serneke.
Redan i debutsäsongen blev det en fjärdeplats för landslagsmeriterade Sara i långloppens egen världscup.

– I år har jag en Ski Classics-säsong i bagaget och med den erfarenheten känner jag att jag startade detta träningsår på en högre nivå. Fjolårets mål med att komma topp tre i totalen behåller jag även in i denna säsong. Genom att vara en del av Team Serneke har jag bra förutsättningar att nå dit säger Sara Lindborg. Träningen har hittills gått bra och jag ser fram emot Alliansloppet och första samlingen med teamet, avslutar Sara.

Sara har hög kapacitet och är en mycket tekniskt duktig skidåkare som jag är övertygad kommer att utvecklas ytterligare till denna vinter. Hon är dessutom en person med rätt inställning till idrotten och delar Team Sernekes värderingar, säger teamchef Martin Holmstrand.

Sara Lindborg får sällskap av sex andra åkare där laget i helhet presenteras i samband med Alliansloppet den 26:e augusti. Förste manlige åkare offentliggörs inför det klassiska rullskidloppet under Blinkfestivalen den 27:e juli.

Team Serneke följs på @teamserneke i sociala medier.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...