Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson säger att han helt tappat förtroendet för Internationella olympiska kommittén (IOK). FOTO: Niclas Olausson.

Sebastian Samuelsson säger att han helt tappat förtroendet för Internationella olympiska kommittén (IOK). FOTO: Niclas Olausson.

Sebastian Samuelsson starkt kritisk till IOK

Sveriges olympiska kommitté (SOK) har gjort klart att en bojkott av OS i Kina inte är aktuellt. Sveriges två största skidskyttestjärnor är dock tydliga med sin kritik mot Internationella olympiska kommittén (IOK).
– Jag har helt tappat förtroende för IOK, säger Sebastian Samuelsson till TT.
– Jag hade hellre haft OS i ett annat land. I framtiden måste det finnas alternativa länder att tilldela OS, säger Hanna Öberg till TT.

– Jag skulle önska att vi inte åkte dit. Det rimmar inte med de olympiska värderingarna att vi har ett OS i Kina, säger Samuelsson vidare till TT.

– Det har blivit såhär på grund av hur IOK styrt OS. Det är så stora spel att nästan bara diktaturer har råd att hålla dem. Inför detta vinter-OS var det inga demokratiska stater som ville ha spelen och det finns en anledning till det, fortsätter Samuelsson.

I samtal med TT tar Sebastian Samuelsson också upp det faktum att Stockholm sökte vinter-OS 2026, men förlorade mot italienska Milano-Cortina.
– Stockholm 2026 inriktade sig på ett hållbart spel, men var inte ens nära att få det. Det finns ett snack inom IOK att vilja förändra, men man gör det inte. Jag har mycket lågt förtroende för IOK.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...