Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson gjorde en mycket stark sprint i Östersund på fredagseftermiddagen. Det räckte till andra plats fyra sekunder bakom italienaren Lukas Hofer. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson gjorde en mycket stark sprint i Östersund på fredagseftermiddagen. Det räckte till andra plats fyra sekunder bakom italienaren Lukas Hofer. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson tvåa med fullt skytte

Sebastian Samuelsson åkte fort och sköt fullt på världscupsprinten i Östersund. På vallen tappade han dock några sekunder på italienaren Lukas Hofer som tog segern fyra sekunder före Samuelsson.
– Det är återigen ett av de bästa loppen jag har gjort i karriären så jag får vara skitnöjd, kommenterade Samuelsson till SVT.

Andraplatsen var Samuelssons femte pallplats för säsongen.

Tävlingen blev en tät kamp mellan Hofer och Samuelsson hela vägen. När Sebastian lämnade vallen efter stående skyttet var han fem sekunder bakom italienaren. I mål efter spurvarvet var han fyra sekunder från förstaplatsen.

Samuelsson hade lite problem vid liggande skyttet.

– Jag blev lite stressad. Det snöade lite och jag såg ingenting. Så blåste jag men såg fortfarande ingenting. Jag tänkte att jag skulle skjuta ändå men bestämde mig för att jag måste göra det ordentligt och inte slarva. Så jag blåste ur dioptern ordentligt, sa Samuelsson till SVT och fortsatte;

– Det blir en långsam serie och det är där jag kanske tappar segern i dag. Samtidigt fick jag ju andas lite och sköt fullt, så man vet inte.

Både trean och fyra i loppet, Tarjei Bö och Simon Desthieux, sköt också fullt men hängde inte med i Hofer och Samuelssons tempo. De var 14 respektive 22 sekunder efter vinnaren.

Martin Ponsiluoma öppnade starkt och hade ledningen efter fullt skytte i liggande. Då var han i ledning tre sekunder före Lukas Hofer. Tyvärr blev det sedan två bom i stående och han slutade på 14:e plats.

– Jag försökte öppna rätt hårt. Jag tycker att det känns helt okej i dag, men det var jobbigt med två rundor, kommenterade Ponsiluoma för SVT.

Jesper Nelin blev 36:a med tre bommar, Peppe Femling 43:a med två bom och Gabriel Stegmayr 61:a med en bom.

Texten uppdateras.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...