Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson gjorde en mycket stark sprint i Östersund på fredagseftermiddagen. Det räckte till andra plats fyra sekunder bakom italienaren Lukas Hofer. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson gjorde en mycket stark sprint i Östersund på fredagseftermiddagen. Det räckte till andra plats fyra sekunder bakom italienaren Lukas Hofer. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson tvåa med fullt skytte

Sebastian Samuelsson åkte fort och sköt fullt på världscupsprinten i Östersund. På vallen tappade han dock några sekunder på italienaren Lukas Hofer som tog segern fyra sekunder före Samuelsson.
– Det är återigen ett av de bästa loppen jag har gjort i karriären så jag får vara skitnöjd, kommenterade Samuelsson till SVT.

Andraplatsen var Samuelssons femte pallplats för säsongen.

Tävlingen blev en tät kamp mellan Hofer och Samuelsson hela vägen. När Sebastian lämnade vallen efter stående skyttet var han fem sekunder bakom italienaren. I mål efter spurvarvet var han fyra sekunder från förstaplatsen.

Samuelsson hade lite problem vid liggande skyttet.

– Jag blev lite stressad. Det snöade lite och jag såg ingenting. Så blåste jag men såg fortfarande ingenting. Jag tänkte att jag skulle skjuta ändå men bestämde mig för att jag måste göra det ordentligt och inte slarva. Så jag blåste ur dioptern ordentligt, sa Samuelsson till SVT och fortsatte;

– Det blir en långsam serie och det är där jag kanske tappar segern i dag. Samtidigt fick jag ju andas lite och sköt fullt, så man vet inte.

Både trean och fyra i loppet, Tarjei Bö och Simon Desthieux, sköt också fullt men hängde inte med i Hofer och Samuelssons tempo. De var 14 respektive 22 sekunder efter vinnaren.

Martin Ponsiluoma öppnade starkt och hade ledningen efter fullt skytte i liggande. Då var han i ledning tre sekunder före Lukas Hofer. Tyvärr blev det sedan två bom i stående och han slutade på 14:e plats.

– Jag försökte öppna rätt hårt. Jag tycker att det känns helt okej i dag, men det var jobbigt med två rundor, kommenterade Ponsiluoma för SVT.

Jesper Nelin blev 36:a med tre bommar, Peppe Femling 43:a med två bom och Gabriel Stegmayr 61:a med en bom.

Texten uppdateras.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...