Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
4-5 december startar seniorcupen i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

4-5 december startar seniorcupen i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Seniorcupen startar i Bruksvallarna

Den klassiska skidorten i västra Härjedalen arrangerar vinterns första seniorcup i längdskidåkning. Tävlingarna i Bruksvallarna direktsänds på Expressen.
– Det känns roligt att inleda seniorcupen, vi kommer att kunna erbjuda fina förhållanden, säger tävlingsledare Magnus Myhr.

I Bruksvallarna förbereds det för skidtävlingar. 4-5 december kommer Sverigeeliten till byn för de två första av 13 deltävlingar i Svenska Skidförbundets seniorcup. På lördagen arrangeras en sprint i fri teknik och på söndagen genomförs 10 och 15 km i klassisk stil på skidstadion i Bruksvallarna.

Just nu är den 3,3 kilometer långa tävlingsbanan inklusive sprintbanan färdigsprutad med konstsnö, men arrangören har förhoppningar, enligt väderprognosen som utlovar snöfall, att även få till 5-kilometers slingan.

Sveriges bästa senioråkare, med undantag de som blir uttagna till världscup i Lillehammer, kommer att vara på plats.

– Framförallt på damsidan är svensk skidåkning väldigt stark, det kommer att bli spännande skidtävlingar på Völlan, säger Magnus Myhr.

Expressen och Bonnier lokaltidningar kommer att direktsända skidtävlingarna från Bruksvallarna.

FAKTA:
Nationella seniorcupen består av 13 deltävlingar, de 11 bästa tävlingsresultaten räknas i den totala cupen.

4 december
Bruksvallarna, Sprint F, D/H 21
Prolog 09.30, Finaler 12.00-13.45
TV sändningar startar 11.50. Sänds på Expressen, Bonnier lokaltidningar

5 december
Bruksvallarna, 15/10 km K, D/H 21 Herrar 10.00-11.45 (TV start 9.50)
Damer 12.15-13.15 (TV start 12.05)

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...