Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
4-5 december startar seniorcupen i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

4-5 december startar seniorcupen i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Seniorcupen startar i Bruksvallarna

Den klassiska skidorten i västra Härjedalen arrangerar vinterns första seniorcup i längdskidåkning. Tävlingarna i Bruksvallarna direktsänds på Expressen.
– Det känns roligt att inleda seniorcupen, vi kommer att kunna erbjuda fina förhållanden, säger tävlingsledare Magnus Myhr.

I Bruksvallarna förbereds det för skidtävlingar. 4-5 december kommer Sverigeeliten till byn för de två första av 13 deltävlingar i Svenska Skidförbundets seniorcup. På lördagen arrangeras en sprint i fri teknik och på söndagen genomförs 10 och 15 km i klassisk stil på skidstadion i Bruksvallarna.

Just nu är den 3,3 kilometer långa tävlingsbanan inklusive sprintbanan färdigsprutad med konstsnö, men arrangören har förhoppningar, enligt väderprognosen som utlovar snöfall, att även få till 5-kilometers slingan.

Sveriges bästa senioråkare, med undantag de som blir uttagna till världscup i Lillehammer, kommer att vara på plats.

– Framförallt på damsidan är svensk skidåkning väldigt stark, det kommer att bli spännande skidtävlingar på Völlan, säger Magnus Myhr.

Expressen och Bonnier lokaltidningar kommer att direktsända skidtävlingarna från Bruksvallarna.

FAKTA:
Nationella seniorcupen består av 13 deltävlingar, de 11 bästa tävlingsresultaten räknas i den totala cupen.

4 december
Bruksvallarna, Sprint F, D/H 21
Prolog 09.30, Finaler 12.00-13.45
TV sändningar startar 11.50. Sänds på Expressen, Bonnier lokaltidningar

5 december
Bruksvallarna, 15/10 km K, D/H 21 Herrar 10.00-11.45 (TV start 9.50)
Damer 12.15-13.15 (TV start 12.05)

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...