Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marit Björgen mellan Jörgen och Anders Aukland. Ny byter Team Ragde Eiendom namn till Team Ragde Charge. FOTO. Börre E. Helgerud.

Marit Björgen mellan Jörgen och Anders Aukland. Ny byter Team Ragde Eiendom namn till Team Ragde Charge. FOTO. Börre E. Helgerud.

Silly Season: Auklands team byter namn

Bröderna Aukland långloppsteam Team Ragde Eiendom byter namn inför den kommande säsongen och blir Team Ragde Charge. Teamet blir därmed frontfigurer i Ragde-koncernens nya satsning på laddning och grön mobilitet.

Auklands team grundades en gång som Team Xtra Personnel och var då det första privata professionella teamet i längdskidåkning och har sedan bytt huvudsponsor och namn några gånger.

För tre år sedan tog Ragde Eiendom över huvudsponsorget från Santander. Under dessa år har Andreas Nygaard blivit totalsegrare i Visma Ski Classics Pro Tour två gånger och teamet har vunnit lagtävlingen en gång.

Nu blir laget Team Ragde Charge och frontfigurer i Ragde-koncernens nya satsning på laddning och grön mobilitet.

– Ragde har en betydande portfölj inom kommersiella fastigheter och äger över 10 000 parkeringsplatser. Med Ragde Charge vill vi vara en viktig bidragsgivare till det gröna skiftet genom att underlätta laddning och andra hållbara lösningar, säger Christoffer Pihl, som är chef för det nya företaget, till Langrenn.com.

Klimatutmaningarna är förstås relevanta för längdskidåkare. I Nordmarka har man haft cirka 80 dagar med möjligheter att åka skidor de senaste åren. Detta kommer att minskas till 50 dagar 2050 och endast 30 dagar 2100, enligt forskare vid Metrological Institute.

– Även om det var en relativt bra vinter i år är det oroande att det kommer att bli färre dagar med snö och mildare vintrar. Detta är ett betydande hot mot rekryteringen, säger Anders Aukland till Langrenn.com.

Marit Björgen delar också oron.

– Jag hoppas att mina barn och alla barnbarn kommer att ha samma glädje av att åka i Nordmarka som jag har. Därför är det motiverande att arbeta med företag som tar hållbarhet på allvar, säger Björgen.

– Det blir spännande att se om jag kan ta några nya kliv kommande vinter. Nivån i damklassen nästa säsong kommer att vara otroligt hög, så jag måste lyfta mig om jag ska vinna. Andraplatsen i Vasaloppet var bra men jag vill ha mer, avslutar Björgen med glimten i ögat.

Team Ragde Charge är i full gång med uppladdningen inför säsongen och debuterar under sitt nya namn i rullskidloppet Kanalrennet den 27 juni.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...