Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emilie Fleten och Tord Asle Gjerdalen i mål på Årefjällsloppet. Nu har Gjerdalen värvat Fleten till sitt lag, Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emilie Fleten och Tord Asle Gjerdalen i mål på Årefjällsloppet. Nu har Gjerdalen värvat Fleten till sitt lag, Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Fleten till Gjerdalens team

Emilie Fleten tävlade i vintras för Team Koteng men hade anbud från flera långloppslag inför Visma Ski Classics säsong XII. Valet föll på Tord Asle Gjerdalens Team XPND Fuel of Norway.
– Målet är att bli världens bästa långloppsåkare, säger 28-årige Fleten till norska VG.

Den gånga säsongen var Fletens andra i Visma Ski Classics och den slutade med hela sex pallplatser. Fyra andraplatser och två tredjeplatser. I totalen blev hon trea bakom Team Ramuddens Lina Korsgren och Ida Dahl. Efter vintern var det flera team som var ute efter norskans namnteckning. Både svenska och norska, land annat bröderna Auklands Team Ragde Eiendom, laget hon representerade hennes första säsong i Pro Touren.

– Det fanns en hel del erbjudanden, inklusive från dem. Det hade varit kul att vara på lag med Björgen, men jag mer lust att åka före ett lag där jag kan hjälpa till att utveckla laget och inte minst få fler tjejer att fokusera på långlopp, säger Fleten till VG och fortsätter;

– Målet är att bli världens bästa långloppsåkare. Då måste jag slå alla. Det hade varit häftigt att slå Björgen.

– Det viktiga för mig är att vi kan få fram norska tjejer inom långlopp. Det finns många killar, men det skulle ha varit bra med större bredd. Och på det sättet kan det vara en fördel att vi tjejer går för olika lag, fastslår Fleten också.

Tord Asle Gjerdalen, själv totaltvåa bakom Emil Persson, Lager 157 Ski Team i vintras, är förstås glad att ha fått Fletens signatur.

– Hon är Norges bästa långloppsåkare och hon har framtiden för sig. Det är underbart att ha henne med på laget. Det vittnar om att fler kommer att ta det i vad vi gör och vad vi står för och vad vi försöker uppnå, säger Gjerdalen till VG.

Fleten i sin nya dräkt från Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Team XPND Fuel of Norway.Fleten i sin nya dräkt från Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Team XPND Fuel of Norway.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...