Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emilie Fleten och Tord Asle Gjerdalen i mål på Årefjällsloppet. Nu har Gjerdalen värvat Fleten till sitt lag, Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emilie Fleten och Tord Asle Gjerdalen i mål på Årefjällsloppet. Nu har Gjerdalen värvat Fleten till sitt lag, Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Fleten till Gjerdalens team

Emilie Fleten tävlade i vintras för Team Koteng men hade anbud från flera långloppslag inför Visma Ski Classics säsong XII. Valet föll på Tord Asle Gjerdalens Team XPND Fuel of Norway.
– Målet är att bli världens bästa långloppsåkare, säger 28-årige Fleten till norska VG.

Den gånga säsongen var Fletens andra i Visma Ski Classics och den slutade med hela sex pallplatser. Fyra andraplatser och två tredjeplatser. I totalen blev hon trea bakom Team Ramuddens Lina Korsgren och Ida Dahl. Efter vintern var det flera team som var ute efter norskans namnteckning. Både svenska och norska, land annat bröderna Auklands Team Ragde Eiendom, laget hon representerade hennes första säsong i Pro Touren.

– Det fanns en hel del erbjudanden, inklusive från dem. Det hade varit kul att vara på lag med Björgen, men jag mer lust att åka före ett lag där jag kan hjälpa till att utveckla laget och inte minst få fler tjejer att fokusera på långlopp, säger Fleten till VG och fortsätter;

– Målet är att bli världens bästa långloppsåkare. Då måste jag slå alla. Det hade varit häftigt att slå Björgen.

– Det viktiga för mig är att vi kan få fram norska tjejer inom långlopp. Det finns många killar, men det skulle ha varit bra med större bredd. Och på det sättet kan det vara en fördel att vi tjejer går för olika lag, fastslår Fleten också.

Tord Asle Gjerdalen, själv totaltvåa bakom Emil Persson, Lager 157 Ski Team i vintras, är förstås glad att ha fått Fletens signatur.

– Hon är Norges bästa långloppsåkare och hon har framtiden för sig. Det är underbart att ha henne med på laget. Det vittnar om att fler kommer att ta det i vad vi gör och vad vi står för och vad vi försöker uppnå, säger Gjerdalen till VG.

Fleten i sin nya dräkt från Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Team XPND Fuel of Norway.Fleten i sin nya dräkt från Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Team XPND Fuel of Norway.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...