Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI.
– Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresserad av att värva mig, säger Fleten till Längd.se.

Inför den gångna säsongen lämnade Fleten Team Ragde Eiendom och tog plats i ett annat norskt lag, Team Koteng. Vilket Pro Team hon hamnar i nästa vinter är inte klart än men det är många lag som vill ha norskans namnteckning.

– Att det skulle vara så här stort intresse kunde jag inte riktigt förutse men man känner verkligen av det ökade intresset för långlopp. Att Visma Ski Classics ska sändas på SVT nästa år och att NRK fortsätter sända här i Norge tror jag spelar in mycket för intresset, säger Fleten.

Just nu är det mer eller mindre huggsexa om den 28-åriga norskan. Det är både norska och svenska lag som hört av sig till henne. Själv vill hon inte säga vilka eller varåt det lutar nu. Vi kan förstås spekulera i att det i Norge kanske handlar om Team Ragde Eiendom igen eller Team Kaffebryggeriet där hennes kompis från Ragde-tiden, Thea Krokan Murud, åkte i vintras. Kanske blir hon kvar i Team Koteng. I Sverige är troligtivs såväl Lager 157 Ski Team som Team Curira, som enligt uppgift hårdsatsar, intresserade av Fleten.

Vad är det som avgör vilket Pro Team du väljer? Handlar det om ekonomi?
– Visst handlar det om ekonomi när man har flera förfrågningar. Viktigast är ändå att man ska trivas i gruppen och att det finns en långsiktighet och vilken roll man får i laget spelar naturligvis in, säger Fleten.

Den gånga säsongen var Fletens andra i Visma Ski Classics och den slutade med hela sex pallplatser. Fyra andraplatser och två tredjeplatser. Det har varit Lina Korsgren som starkast på slutet vid tre av de fyra andraplatserna. När Emilie på Vålådalsrennet hade Korsgren efter sig så var det istället Ebba Andersson som klev in och besegrade henne.

– Jag är nöjd med min säsong men jag hade ju gärna vunnit Årefjällsloppet. Nu blev det en speciell avslutning på den tävlingen när herrklungan kom ifatt oss på slutet. Lite tråkigt var också att jag gjorde mitt sämsta lopp på Vasaloppet (sexa). Hur som helst har jag gjort en bra säsong och tagit steg.

Vad ska du förbättra till nästa vinter för att kunna vinna lopp?
– Helt klart handlar det om finishen. Visst är Lina (Korsgren) snabb men det gäller också att tåla distansen. Lina har varit långloppsåkare länge och jag gjorde nu min andra säsong. Med mer stakträning så tror jag på att jag kan vara en vinnare.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...