Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Andersson och Zebastian Modin på väg mot silver i tunga varma förhållanden. FOTO: Patrik Modin.

Johannes Andersson och Zebastian Modin på väg mot silver i tunga varma förhållanden. FOTO: Patrik Modin.

Silver till Modin bakom McKeever

Para-skidåkaren Zebastian Modin fortsätter att håva in medaljer vid skid-VM i paraidrott i Finsterau, Tyskland.
Idag tog Zebastian silver på 20 kilometer klassisk stil bakom kanadensaren Brian MckKeever som ju tävlat i världscupen för Kanada.

Så skrev Zebastian själv efter andraplatsen på sin Facebook-sida:

”I mjuka och varma förhållanden lyckades vi idag ta en silverpeng på 20 kilometer klassiskt. Det här är så sjukt! Och tack för superskidor idag!”

Modin åkte starkt men kunde inte matcha den välmeriterade kanadensaren McKeever som var uttagen till Kanadas OS-trupp 2010 och var påtänkt att åka femmilen där, vilket han dock sen inte fick göra.

Modins ledsagare Johannes Andersson kommenterade dagens lopp så här:

”Vi startade sist och öppnade kontrollerat, fyra efter ett varv. Efter två varv hade vi kört ikapp en minut på fransmannen Clarion som utklassade oss alla andra mer eller mindre i världscupen i Ukraina tidigare i vinter. Vi hade klart bättre glid än vad de hade. Solen tog hårt och det gled allt sämre ju längre vi åkte. Detsamma gällde spåren som blev mer slitna ju längre vi åkte. Efter halva loppet var vi tvåa och höll den placeringen och var tillslut 35 sekunder förre norrmannen Bye som äntligen fick till en medaljplats efter flertalet fjärdeplatser tidigare i vinter.”

Medaljörerna på 20 kilometer: Johannes Andersson (ledsagare) och Zebastian Modin. Graham Nishikawa (ledsagare) och Brian McKeever. Arvid Nelson (ledsagare) och Eirik Bye. FOTO: Patrik Modin.
Medaljörerna på 20 kilometer: Johannes Andersson (ledsagare) och Zebastian Modin. Graham Nishikawa (ledsagare) och Brian McKeever. Arvid Nelson (ledsagare) och Eirik Bye. FOTO: Patrik Modin.

Resultat finns här

 

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...