Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ulrik Nordberg förde Sverige till silver i mixstafetten på EM i skidorientering. Här är Ulrik vid SM i Älvdalen häromveckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ulrik Nordberg förde Sverige till silver i mixstafetten på EM i skidorientering. Här är Ulrik vid SM i Älvdalen häromveckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver till Sverige på mixstafetten

EM i skidorientering fortsatte med mixstafett idag och Sverige plockade hem ett silver genom Tove Alexandersson och Ulrik Nordberg.
Ryssland vann med IFK Moras Andrey Lamov som slutman 1,10 före Sverige.

– Min förstasträcka var lite strulig. Det var väldigt smala och mjuka spår och ganska svåråkt och mycket folk, så det blev lite kaotiskt. Jag tappade ganska mycket tid där på grund av att jag inte riktigt kunde ta mig fram. Men de andra sträckorna har jag åkt bra, berättade Tove för orientering.se.

– När jag gick ut på min första sträcka tänkte jag att jag skulle gå för fullt och täppa till luckan framåt, men det var svårt. Det var svåråkt och man fick slita för att hitta något slags flyt. Jag tror att jag brände lite för mycket krut på första varvet för att ha chans på guldet på sista gemensamma, sa Nordberg.

Vann gjorde som sagt Rysslands förstalag och trea blev Norges andralag. Sverige var 1.10 efter ryssarna i mål medan Norge var 1.28 efter Sverige. Ländernas bästa lag räknas i medaljkampen. Men Rysslands andralag var tvåa i mål och Sverige lag 2 fyra med Magdalena Olsson och Markus Lundholm. Sverige lag 3 med Bente Rost och Niklas Henriksson var 14:e lag i mål.

I morgon fortsätter EM-tävlingarna österrikiska Obertilliach med långdistans.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...