Simon Hallström i Lima skidskyttes dräkt. Foto: Lima SKG

Simon Hallström i Lima skidskyttes dräkt. Foto: Lima SKG

Simon dubblerade i SM, presterade i både längd och skidskytte

"Tävling är bästa träning"

Att köra alla distanser i ett mästerskap kan vara nog så tufft. Många väljer att stå över någon distans. Simon Hallström däremot valde att göra tvärtom, i två sporter dessutom, men inte gick det sämre för det.

Simon Hallström från Idre SK och Lima SKG började som längdåkare men fastnade efter något år på Mora skidgymnasium även för skidskytte.

I SM-veckan i Östersund var favoritdistanserna 15 km, både i fristil längd och masstart skidskytte. Problemet för Simon var att de gick på samma dag. Han kunde inte riktigt bestämma sig för vilket, utan började istället köra de lopp han kunde för att se hur det gick.

Först ut var längdskidornas Skiathlon över 20 km. Den tävlingen gick också riktigt bra och resultatet blev en 20 plats, men näst bäst av alla U23-åkare. Näst ut var skidskyttets 20 km distans, där han var lite seg men ändå hyfsat pigg, vilket fick Simon att ta beslutet att dubblera även på de båda 15 km-loppen.

–Jag hade inget att förlora och tävling är bästa träning säger Simon när Längd.se når honom.

Det var också för att testa kroppen, kan man köra 2 lopp samma dag bra träningen inför kommande utmaningar (en världscuphelg i tex skidskytte kan ju innehålla 3-4 tävlingar på ett veckoslut) och för mig är det inte nu jag ska vara bäst. Jag har högre mål än så, jag vill åka i landslaget! Berättar han målmedvetet.

 

Hur gick det då att köra alla tävlingarna?

På 15 km fristil mötte Simon till slut den berömda "väggen", men i övrigt är han nöjd.

– I år har jag gått över och lagt mest fokus på skidskyttet och kommer att ge det en rejäl chans! SM-loppen vill man såklart åka bra på, men mitt huvudmål är att kvala in till JVM i skidskytte och sedan leverera där!

Ser man på säsongen i stort har den flutit på relativt smärtfritt och Simon har också passat på att slipa mer på skyttet.

–Hittils har säsongen i det stora hela gått bra. Enda ihoppackningen kom på 15fritt under sm (man var lite småtrött) och i Boden då jag legat i feber hela veckan innan, annars har det gått bra åkmässigt. Skyttet har förstört lite i tidigare skidskyttelopp, men börjar jag hitta rätt i skyttet också efter några besök i de djupa Limaskogarna.


Radiosportens intervju med Simon:

Lyssna: Limas Simon Hallström efter BÅDE skidskytte och längd i SM

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...