Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
SIMON PERSSON hade 175 i hemoglobin-värde och fick inte starta i JVM i tyska Hinterzarten. Foto: STIG LINDBERG

SIMON PERSSON hade 175 i hemoglobin-värde och fick inte starta i JVM i tyska Hinterzarten. Foto: STIG LINDBERG

Simon Persson fick inte starta

Ett av de största svenska medaljhoppen på JVM i tyska Hinterzarten, Simon Persson från Lucksta, fick inte starta i dagens sprint på grund av för höga blodvärden.

Gränsen för att få tävla är ett HB-värde (hemoglobin) på 170 och enligt ledare från Lucksta IF brukar Simon ha höga värden. Han ligger normalt mellan 165 och 170 i HB. När han testades före start hade han 175 och därmed stängs han automatisk av i fem dagar.
Det var snack om att Sverige skulle söka dispens för Simon Persson, men så verkar inte vara gjort. På torsdag skall man ta ett nytt test igen, men då återstår i bästa fall bara två tävlingar för Simon.
En tråkig start på JVM för Sverige alltså. Idag körs sprint i fristil och snabbast i prologen var en italienare på herrsidan och en norska på damsidan.
 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...