SIMON PERSSON hade 175 i hemoglobin-värde och fick inte starta i JVM i tyska Hinterzarten. Foto: STIG LINDBERG

SIMON PERSSON hade 175 i hemoglobin-värde och fick inte starta i JVM i tyska Hinterzarten. Foto: STIG LINDBERG

Simon Persson fick inte starta

Ett av de största svenska medaljhoppen på JVM i tyska Hinterzarten, Simon Persson från Lucksta, fick inte starta i dagens sprint på grund av för höga blodvärden.

Gränsen för att få tävla är ett HB-värde (hemoglobin) på 170 och enligt ledare från Lucksta IF brukar Simon ha höga värden. Han ligger normalt mellan 165 och 170 i HB. När han testades före start hade han 175 och därmed stängs han automatisk av i fem dagar.
Det var snack om att Sverige skulle söka dispens för Simon Persson, men så verkar inte vara gjort. På torsdag skall man ta ett nytt test igen, men då återstår i bästa fall bara två tävlingar för Simon.
En tråkig start på JVM för Sverige alltså. Idag körs sprint i fristil och snabbast i prologen var en italienare på herrsidan och en norska på damsidan.
 

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...