Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 09.00 och 21.00 vet vi vilket team som kommit längst. Tävlingen sänds live på norska NRK. En svensk åkare är på plats, Linn Sömskar åker för Team Nordic Athlete.

Efter två timmar av tävlingen hade tre lag skapat ett tre minuters försprång. Det var Team Var God, Team Kaffebryggeriet och Team Coop/Kaffebryggeriet.

Team Var God består av tre spännande åkare Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tord Asle Gjerdalen och Eirik Brandsdal. Får vi se dem som ett Pro Team i Visma Ski Classics i vinter?

En svensk åkare finns på plats. Det är Linn Sömskar som åker i nya långloppslaget Team Nordic Athlete tillsammans med norrmannen Morten Eide Pedersen och finländaren Viktor Mäenpää.

I Blink Team Classic väljer lagen själv hur man fördelar åkarna. Varje åkare måste dock åka minst sex varv (varje varv är drygt 13 kilometer).

Tävlingen sänds live på norska NRK här:
https://www.nrk.no/sport/blinkfestivalen-1.11857822

Resultat publiceras här:
https://www.blinkfestivalen.no/lister/resultater-2020

Laguppställningar

1. Team Koteng

Astrid Øyre Slind
Stian Hoelgaard
Torleif Syrstad

2. Team Ragde Eiendom
Anikken Gjerde Alnaes
Andreas Nygaard
Joar Thele

3. Team Kaffebryggeriet
Oda Nerdrum
Magnus Vesterheim
Vetle Thyli

4. Team Coop/Kaffebryggeriet
Marthe Kristoffersen
Petter Soleng Skinstad
Øystein Pettersen

5. Team Ramudden
Barbo Saeta
Anders Mølmen Høst
Hermann Paus
 
6. Team Var God
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Tord Asle Gjerdalen
Eirik Brandsdal

7. Team Nordic Athlete
Linn Sömskar
Morten Eide Pedersen
Viktor Mäenpää

 

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...