Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Eriksson tog en fin femteplats på Åre Extreme Challenge i helgen.
Anders Eriksson tog en fin femteplats på Åre Extreme Challenge i helgen.

Skidåkare i toppen av Åre Extreme Challenge

När multisport-tävlingen Åre Extreme Challenge avgjordes i helgen så var det flera tävlande med skidåkarbakgrund som placerade sig högt i resultatlistorna.
I stafettklassen vann Team Nordic Kayaks med skidåkaren Anders Solin på cykel och Lars Suther på löpning.
I soloklassen vann Björn Rydvall, Haglöfs Silva och Anders Eriksson, Team Stockholm Extreme tog femteplatsen. Båda med goda skidmeriter från Vasaloppet.

Åre Extreme Challenge är nordens första multisporttävling som startade 1997. Tävlingen består av paddling, fjällöpning och mountainbike.

I stafettklassen blev det i år en överlägsen seger för Team Nordic Kayaks. På första sträckan hade laget en riktigt vass kanotist vid namn Jakob Holst. Holst gav Lars Suther en ledning på hela sju minuter inför löpningen över Åreskutan.
– Jag hade ingen aning om hur stort försprånget var. Så jag fick göra mitt eget lopp. Gjorde några felspringningar och spillde bort lite tid. Men jag kunde ge Anders en ledning på tio minuter inför cyklingen, berättar Lars på sin hemsida.

Anders Solin som är en stark cyklist ökade på ledningen rejält och det blev seger med hela 21 minuter före Vålådalen X-sports på andra plats.

I solo-klassen blev det seger med knappt tre minuters marginal för umeå-boende rutinerade multisportaren Björn Rydvall. Björn har dock fina meriter från Vasaloppet med en 33:e plats från 2007.
Femma blev Anders Eriksson. Morasonen som tävlar mycket i multisport har också gjort bra ifrån sig i Vasaloppet. Bästa placeringen för 36-åringen är 38:e-platsen 2008.

rydvall_seger_aec.jpg
Björn Rydvall jublar efter segern i Åre Extreme Challenge.

Resultat från Åre Extreme Challenge finns här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...