Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Gustav Nilsson, Erik Marsch, Anna Larsson, Jonna Marsch och Oscar Lindholm i nya Team BL Info. Bakom ser vi en av ledarna och ägarna av teamet, Dan Marsch. FOTO: Team BL Info.
Gustav Nilsson, Erik Marsch, Anna Larsson, Jonna Marsch och Oscar Lindholm i nya Team BL Info. Bakom ser vi en av ledarna och ägarna av teamet, Dan Marsch. FOTO: Team BL Info.

Skidjuniorer samlas i nytt hårdsatsande team

Genom att bilda Sveriges första skidteam för juniorer med professionell och kommersiell bas, vill Team BL Info ta ett rejält kliv in i framtidens skidvärld.
Ett team med kraftfulla resurser för bästa tänkbara material, utrustning och träningsförhållanden. Så presenterar man sig i ett pressmeddelande.

Resurserna ska ge de skidjuniorer som ingår i teamet just de nödvändiga och inspirerande förutsättningar som krävs för att klara en satsning mot senioreliten inom traditionell längdåkning eller inom långloppsvärlden.

Det snabbt ökande intresset för långlopp, både från utövare och åskådare ger ett allt större kommersiellt intresse för skidsporten. Det är viktigt att även den traditionella skidåkningen hänger med i utvecklingen.

– Att samla åkare från småklubbar i ett gemensamt team, där åkarna använder teamets kläder men fortfarande tävlar för sina respektive föreningar, är ett nytt grepp inom traditionell skidåkning. Att göra detta med en grupp juniorer är verkligen nydanande och nytänkande, skriver duon Ulf Svensson och Dan Marsch, som ligger bakom teamet, i pressmeddelandet.

Det är juniorerna i Team BL Info som i fokus. Det handlar säsongen 2013/2014 om Erik Marsch, Gustav Nilsson, Anna Larsson och Oscar Lindholm som representerar klubbarna Näsvikens IK, Njutångers IF och Ljusne AIK.

I teamet finns även grupperna Talents och Masters och en ledarstab med bland annat de fyra ägarna av teamet. Det behövs en stark organisation med stort intresse för längdåkning och ekonomiska resurser för att lyckas med en teamsatsning.

Säsongen 2013/2014 ingår fyra juniorer i Team BL Info och målsättningen för kommande säsong är det dubbla, det vill säga åtta åkare, fyra killar och fyra tjejer. Gruppen Team BL Info Talents består av en grupp 15-16-åringar på tillväxt som tränar tillsammans med juniorerna.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...