Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Erik Rost är ett stort svenskt hopp vid EM skidorientering som avgörs i österrikiska Obertilliach. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost är ett stort svenskt hopp vid EM skidorientering som avgörs i österrikiska Obertilliach. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skidorienterarnas EM-trupp klar

Det svenska landslaget i skidorientering åker till EM i Österrike med gott självförtroende och målet att plocka hem fem medaljer varav två guld.
– Vi har haft en fantastisk säsong hittills och åker ner med stort självförtroende, säger förbundskapten Frans Wickbom till orientering.se.

På världscuptävlingarna har det blivit minst en svensk seger vid varje lopp i vinter. Allra starkast har Alfta-Ösa OK-duon Erik Rost och Tove Alexandersson varit.

– Tove och Erik håller en nivå som är fantastisk. De kommer att vara oerhört betydelsefulla på EM. Men vi har ett flertal andra åkare som också har kapaciteten att nå upp på pallen och till och med ända överst, säger Frans Wickbom.

Rost och Alexandersson leder världscupen men ytterligare två svenskar ligger långt fram. IFK Moras Magdalena Olsson är fyra och Umeå OK:s Ulrik Nordberg är femma.

EM i Österrike arrangeras i Obertilliach och tävlingarna pågår mellan måndag 29 februari och lördag 5 mars.

Den svenska truppen innehåller sex damer och sju herrar. I och med att Erik Rost är regerande mästare på långdistans har han en fritplats där.

Damer
Tove Alexandersson, Alfta-Ösa OK
Linda Lindkvist, IK Jarl
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Bente Rost, Alfta-Ösa OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, Sävast Ski Team

Herrar
Erik Blomgren, Umeå OK
Martin Hammarberg, Sundsvalls OK
Niklas Henriksson, Gammelstads IF
Markus Lundholm, OK Renen
Ulrik Nordberg, Umeå OK
Linus Rapp, IFK Mora OK
Erik Rost, Alfta-Ösa OK

EM-programmet
Måndag 29 februari sprint
Tisdag 1 mars sprintstafett
Onsdag 2 mars långdistans
Fredag 4 mars medeldistans (masstart)
Lördag 5 mars stafett

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...