Erik Rost är ett stort svenskt hopp vid EM skidorientering som avgörs i österrikiska Obertilliach. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost är ett stort svenskt hopp vid EM skidorientering som avgörs i österrikiska Obertilliach. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skidorienterarnas EM-trupp klar

Det svenska landslaget i skidorientering åker till EM i Österrike med gott självförtroende och målet att plocka hem fem medaljer varav två guld.
– Vi har haft en fantastisk säsong hittills och åker ner med stort självförtroende, säger förbundskapten Frans Wickbom till orientering.se.

På världscuptävlingarna har det blivit minst en svensk seger vid varje lopp i vinter. Allra starkast har Alfta-Ösa OK-duon Erik Rost och Tove Alexandersson varit.

– Tove och Erik håller en nivå som är fantastisk. De kommer att vara oerhört betydelsefulla på EM. Men vi har ett flertal andra åkare som också har kapaciteten att nå upp på pallen och till och med ända överst, säger Frans Wickbom.

Rost och Alexandersson leder världscupen men ytterligare två svenskar ligger långt fram. IFK Moras Magdalena Olsson är fyra och Umeå OK:s Ulrik Nordberg är femma.

EM i Österrike arrangeras i Obertilliach och tävlingarna pågår mellan måndag 29 februari och lördag 5 mars.

Den svenska truppen innehåller sex damer och sju herrar. I och med att Erik Rost är regerande mästare på långdistans har han en fritplats där.

Damer
Tove Alexandersson, Alfta-Ösa OK
Linda Lindkvist, IK Jarl
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Bente Rost, Alfta-Ösa OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, Sävast Ski Team

Herrar
Erik Blomgren, Umeå OK
Martin Hammarberg, Sundsvalls OK
Niklas Henriksson, Gammelstads IF
Markus Lundholm, OK Renen
Ulrik Nordberg, Umeå OK
Linus Rapp, IFK Mora OK
Erik Rost, Alfta-Ösa OK

EM-programmet
Måndag 29 februari sprint
Tisdag 1 mars sprintstafett
Onsdag 2 mars långdistans
Fredag 4 mars medeldistans (masstart)
Lördag 5 mars stafett

 

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.