Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Gunnar Hammarbergs nya lokaler på handelscentrum Lillänge i Östersund renoveras inför invigning 23 december.

Gunnar Hammarbergs nya lokaler på handelscentrum Lillänge i Östersund renoveras inför invigning 23 december.

Skidprofilen Hammarberg storsatsar i nya lokaler

Butik i mindre skala ute på Frösö Park ifjol blir nu storsatsning i lokaler på Östersund handelscentrum Lillänge.
Målsättningen är en samlingspunkt för skidintressade jämtar när skidprofilen Gunnar Hammarberg och hans Elitsport.se erbjuder försäljning, fystester och skidvallning under ett och samma tak.

Frösöbon och skidprofilen Gunnar Hammarbergs bakgrund i skidvärlden är den bredast tänkbara. Elitkarriären tog honom till världscupen, han har gjort en sejour som tränare för det svenska juniorlandslaget och han har ansvarat för vallning på internationell toppnivå inom både långlopp och traditionell skidåkning.

– Skidåkningen ger mig ännu mer nu än när jag satsade på mig själv. Det är givande att introducera folk in i något som jag vet har gett mig så otroligt mycket. Det spelar ingen roll om det handlar om att hitta rätt skidor, att förbättra tekniken, ge en inspirerande föreläsning eller säkerställa bra vallning inför en motionsåkares första Vasalopp, säger Hammarberg.

Inte helt oväntat är det också bredden, med alla tjänster under samma tak, som har blivit Hammarbergs nisch.

—Jag vill kunna gå in och se till att materialet blir rätt från början redan inför skidlektionen med mig. Vi erbjuder också kompetens inom fys- och rörlighetstester av just samma anledning. Många gånger kan man faktiskt känna vilka teknikbrister en skidåkare har redan på massagebänken.

2018 öppnade Elitsport.se i lokaler på Frösö Park. Då i ett småskaligt format som nu ska växlas upp i ny lokal som granne till Mekonomen på Lillänge.

– Ute på Frösö Park hade vi våra öppettider utifrån kundbokning, det lämpade sig jättebra som ett insteg på fysisk handel och för att få erfarenhet. Nu växlar vi upp med öppettider 10.00-19.00 på Lillänge, säger Hammarberg.

Utöver till vallaservice, fystester och butiksverksamhet stänger inte Hammarberg några dörrar för ytterligare aktivitet. Elitsport.se strävar mot en känsla av hemtrevnad och mot att vara en knytpunkt för allmänt skidintressade.

– Butiken ska ge besökaren en välkommen känsla av att komma hem till mig. Det kan absolut bli aktiviteter med föredragshållare eller en samlingspunkt för att följa skidlopp på helger, säger Hammarberg.

Elitsport.se inviger lokalerna på Lillänge den 23 november.

Hammarberg under perioden som vallare och serviceman för världens bästa långloppslag, Team Ragde Eiendom.Hammarberg under perioden som vallare och serviceman för världens bästa långloppslag, Team Ragde Eiendom.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...