Gunnar Hammarbergs nya lokaler på handelscentrum Lillänge i Östersund renoveras inför invigning 23 december.

Gunnar Hammarbergs nya lokaler på handelscentrum Lillänge i Östersund renoveras inför invigning 23 december.

Skidprofilen Hammarberg storsatsar i nya lokaler

Butik i mindre skala ute på Frösö Park ifjol blir nu storsatsning i lokaler på Östersund handelscentrum Lillänge.
Målsättningen är en samlingspunkt för skidintressade jämtar när skidprofilen Gunnar Hammarberg och hans Elitsport.se erbjuder försäljning, fystester och skidvallning under ett och samma tak.

Frösöbon och skidprofilen Gunnar Hammarbergs bakgrund i skidvärlden är den bredast tänkbara. Elitkarriären tog honom till världscupen, han har gjort en sejour som tränare för det svenska juniorlandslaget och han har ansvarat för vallning på internationell toppnivå inom både långlopp och traditionell skidåkning.

– Skidåkningen ger mig ännu mer nu än när jag satsade på mig själv. Det är givande att introducera folk in i något som jag vet har gett mig så otroligt mycket. Det spelar ingen roll om det handlar om att hitta rätt skidor, att förbättra tekniken, ge en inspirerande föreläsning eller säkerställa bra vallning inför en motionsåkares första Vasalopp, säger Hammarberg.

Inte helt oväntat är det också bredden, med alla tjänster under samma tak, som har blivit Hammarbergs nisch.

—Jag vill kunna gå in och se till att materialet blir rätt från början redan inför skidlektionen med mig. Vi erbjuder också kompetens inom fys- och rörlighetstester av just samma anledning. Många gånger kan man faktiskt känna vilka teknikbrister en skidåkare har redan på massagebänken.

2018 öppnade Elitsport.se i lokaler på Frösö Park. Då i ett småskaligt format som nu ska växlas upp i ny lokal som granne till Mekonomen på Lillänge.

– Ute på Frösö Park hade vi våra öppettider utifrån kundbokning, det lämpade sig jättebra som ett insteg på fysisk handel och för att få erfarenhet. Nu växlar vi upp med öppettider 10.00-19.00 på Lillänge, säger Hammarberg.

Utöver till vallaservice, fystester och butiksverksamhet stänger inte Hammarberg några dörrar för ytterligare aktivitet. Elitsport.se strävar mot en känsla av hemtrevnad och mot att vara en knytpunkt för allmänt skidintressade.

– Butiken ska ge besökaren en välkommen känsla av att komma hem till mig. Det kan absolut bli aktiviteter med föredragshållare eller en samlingspunkt för att följa skidlopp på helger, säger Hammarberg.

Elitsport.se inviger lokalerna på Lillänge den 23 november.

Hammarberg under perioden som vallare och serviceman för världens bästa långloppslag, Team Ragde Eiendom.Hammarberg under perioden som vallare och serviceman för världens bästa långloppslag, Team Ragde Eiendom.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson med ett stort leende efter sitt andra silver vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Johaug överlägsen – silver till Karlsson och brons till Andersson

Therese Johaug vann VM-guld på 10 kilometer fri stil hela 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Ebba Andersson knep bronset tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla blev fin sexa bara...
Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.
Lina Korsgren, Team Ramudden, ligger femma på Visma Ski Classics SC Ranking inför Vasaloppet. Kan hon försvara sin seger från i fjol lär hon klättra in rankingen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

24 svenska åkare topp 100 på Visma Ski Classics SC Ranking

Vi närmar oss Vasaloppet och det kan vara intressant att titta till Visma Ski Classics SC Ranking. Topp tio på rankinglistan består av fem norska åkare och fem svenska. Kikar vi på topp 100 så finns d...