CHECK COMPETITIONS
Tävling Land Datum
Mobile icon Mobile icon

Tilda Johansson imponerade stort i jaktstarten

Norskan Marthe Kråkstad Johansen gick ut i ledning, och vann jaktstarten vid IBU-cupen på Idre Fjäll. Tilda Johansson gjorde en jätteklättring i fältet.

Tilda Johansson i samband med Sverigepremiären på Idre Fjäll. I helgen gjorde hon ännu ett vasst lopp.

För ett par veckor sedan vann Tilda Johansson kortdistansen vid Sverigepremiären på Idre Fjäll. Detta i konkurrens med hela den svenska och franska eliten. Tilda valde i samråd med tränaren Johannes Lukas att avstå inledningen på världscupen (en längre intervju kring detta kommer här på langd.se senare i veckan). Och i stället för tävlande i Finland vid världscuppremiären blev det IBU-cuptävlande på Idre Fjäll.

gårdagens sprint fick Tilda en tung start med tre missade skott i det första skyttet, men tack vare stark skidåkning tog hon sig upp på 22:a plats (detta efter totalt fyra bom).

Johansson var näst snabbast av alla i spåret, och den vassa skidåkningen tog hon med sig till dagens jaktstart där hon ”åkte hiss” i resultatlistan.

Johansson, som sköt två bom totalt på dagens fyra skjutningar,  gick ut som 22:a och i mål som fyra, åtta sekunder från pallen och 29 sekunder bakom norskan Marthe Kråkstad Johansen (som gick ut i ledning efter sprinten och var först i mål på jaktstarten).

Tilda Johansson var för andra dagen i radnäst snabbast i spåret, detta 40 sekunder bakom Animarija Lampic som blev 15:e efter sju bom.

Placeringen före Lampic åkte 19-åriga Sara Andersson (som förra säsongen vann såväl junior-VM som ungdoms-OS) i mål, detta efter tre bom. Tre bom blev det även för Mona Brorsson, som gick ut som femma och slutade 16:e.

Övriga svenska placeringar blev Emma Nilsson 34:a och Nicolina Lindqvist 36:a.

I herrtävlingen blev det fyrfaldigt Norge i topp Martin Uldal vann halvminuten före Endre Strömsheim. Bäste svensk blev Malte Stefansson som avancerade tre placeringar från gårdagens sprint och blev tia, en och en halv minut från segern efter tre missade skott i jaktstarten. Tobias Arwidsson blev 23:a och Henning Sjökvist 25:a.