Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

För första gången arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland. SM på rullskidor i Slite i september. FOTO: Längd.se.

För första gången arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland. SM på rullskidor i Slite i september. FOTO: Längd.se.

SM-avslutning på Gotland

Årets SM-avslutning på rullskidor arrangeras i Slite på Gotland 17-18 september.
Nu är inbjudan till tävlingarna klar.

Svaide Roma SOK i samarbete med Gotland Sports Academy står som värd för tävlingarna. Lördagens tävlingar blir individuella lopp i fri teknik och på söndagen blir det långdistans med masstart i klassisk teknik.

Det är SM för ungdom, junior, senior och master vilket innebär att det finns klasser från 15 år till 80 år. Det blir även motionstävlingar bägge dagarna för de som föredrar att ta det lite lugnare i spåret. I de tävlingarna blir det tillåtet att var med från 13 år och uppåt.

Eftersom tävlingarna är en del av "Idrottens Ö" så kommer det vara mycket förmånliga priser på både resa och boende, så passa på att ta med hela familjen till en fantastiskt vacker skidmiljö och en plats i Sverige där det aldrig tidigare har arrangerats ett svenskt mästerskap i skidor!

Inbjudan SM-avslutning rullskidor 201
Tävlingarnas webbplats

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.