Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Umeås Erik Silfver och Marcus Grate är glada guldmedaljörer på SM sprintstafett i Kalix. FOTO: Hans Olsson.

IFK Umeås Erik Silfver och Marcus Grate är glada guldmedaljörer på SM sprintstafett i Kalix. FOTO: Hans Olsson.

SM-guld till Silfver och Grate

IFK Umeå vann herrklassen vid SM-sprintstafetten i Kalix på fredagskvällen. Finalen blev en tight uppgörelse mellan IFK Umeå, Piteå elit och Borås SK. Marcus Grate var starkast och spurtade hem guldet till IFK Umeå precis före Johan Häggström för Piteå elit och Karl-Johan Westberg för Borås SK.
– Det här har jag väntat på sedan jag blev petad från sprintstafetten på VM, sa Grate i Expressens sändning efter finalen.

Tungt snöigt väder i Kalix kunde inte stoppa firma Silfver och Grate. Inledningsvis var det Åsarnas Jens Burman och William Poromaa som höll täten men på fjärde varvet tog Marcus Grate kommandot och skapade lite lucka. På femte varvet var Silfver fortsatt i täten bredvid Viktor Brännmark för Piteå.

På sista varvet var Grate starkast och fick några meter i sista backen och även om Häggström och Westberg var tätt bakom in på det korta upploppet kunde de inte utmana om guldet.

– Både jag och Erik har tagit guld med Teodor (Peterson) tidigare. Nu fick vi ta det tillsammans istället. Fantastiskt skönt. Det här har jag väntat på länge, sa Grate i segerintervjun i Expressens sändning.

– Jag hade ju velat vara först igen men Grate var stark och jag fick ett litet stopp i backen och då fick han nån meter. Det var svårt att vänta på det efter det, man vill gärna vara först upp på krönet, sa Häggström som tog silvret tillsammans med Viktor Brännmark.

Bakom tättrion blev IFK Mora lag 1 fyra, Falun Borlänge SK lag 1 femma och Åsarna lag 2 sexa.

Officiellt resultat

Karl-Johan Westberg och Gustav Nordström fixade brons till Borås SK. FOTO: Hans Olsson.Karl-Johan Westberg och Gustav Nordström fixade brons till Borås SK. FOTO: Hans Olsson.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...