IFK Umeås Erik Silfver och Marcus Grate är glada guldmedaljörer på SM sprintstafett i Kalix. FOTO: Hans Olsson.

IFK Umeås Erik Silfver och Marcus Grate är glada guldmedaljörer på SM sprintstafett i Kalix. FOTO: Hans Olsson.

SM-guld till Silfver och Grate

IFK Umeå vann herrklassen vid SM-sprintstafetten i Kalix på fredagskvällen. Finalen blev en tight uppgörelse mellan IFK Umeå, Piteå elit och Borås SK. Marcus Grate var starkast och spurtade hem guldet till IFK Umeå precis före Johan Häggström för Piteå elit och Karl-Johan Westberg för Borås SK.
– Det här har jag väntat på sedan jag blev petad från sprintstafetten på VM, sa Grate i Expressens sändning efter finalen.

Tungt snöigt väder i Kalix kunde inte stoppa firma Silfver och Grate. Inledningsvis var det Åsarnas Jens Burman och William Poromaa som höll täten men på fjärde varvet tog Marcus Grate kommandot och skapade lite lucka. På femte varvet var Silfver fortsatt i täten bredvid Viktor Brännmark för Piteå.

På sista varvet var Grate starkast och fick några meter i sista backen och även om Häggström och Westberg var tätt bakom in på det korta upploppet kunde de inte utmana om guldet.

– Både jag och Erik har tagit guld med Teodor (Peterson) tidigare. Nu fick vi ta det tillsammans istället. Fantastiskt skönt. Det här har jag väntat på länge, sa Grate i segerintervjun i Expressens sändning.

– Jag hade ju velat vara först igen men Grate var stark och jag fick ett litet stopp i backen och då fick han nån meter. Det var svårt att vänta på det efter det, man vill gärna vara först upp på krönet, sa Häggström som tog silvret tillsammans med Viktor Brännmark.

Bakom tättrion blev IFK Mora lag 1 fyra, Falun Borlänge SK lag 1 femma och Åsarna lag 2 sexa.

Officiellt resultat

Karl-Johan Westberg och Gustav Nordström fixade brons till Borås SK. FOTO: Hans Olsson.Karl-Johan Westberg och Gustav Nordström fixade brons till Borås SK. FOTO: Hans Olsson.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...