Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson tog guld på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. FOTO: Niclas Olausson.

Stina Nilsson tog guld på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. FOTO: Niclas Olausson.

SM-guld till Stina Nilsson

Stina Nilsson, Lima skyttegille, gjorde ett imponerade lopp på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. Nilsson tog guldet 5,8 sekunder före Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb och 9,5 sekunder före Hanna Öberg på tredje plats.
– Det här var så oväntat och kul, jag är oerhört tacksam att det gick så bra som det gjorde i dag, sa Stina Nilsson i Expressens sändning.

Sist startande Stina Nilsson höll verkligen spänningen vid liv hela tävlingen ut. Stina hade två bom i första skyttet men när hon lämnade andra skyttet med alla prickar nere så var hon trea och 3,9 sekunder efter Hanna Öberg och drygt två efter Elvira Öberg.

Nilsson avslutade snabbast på spurtvarvet och tog segern och guldet med 5,8 sekunder före Elvira som också hon hade två bommar, en i varje serie. Hanna hade en bom i andra skyttet.

– Jag hörde hur tätt det var och gav allt jag hade. Det var också bra att jag fick Linns (Persson) rygg på slutet, berättade Nilsson.

– Nu ska jag njuta av det här idag innan jag laddar om för loppet i morgon, fortsatte hon.

Närmast utanför pallen följde Anna Magnusson, Mona Brorsson och Linn Persson mellan 35 och 59 sekunder efter Stina Nilsson.

Liveresultat finns här.

Stina Nilsson intervjuas efter sitt första SM-guld som skidskytt. FOTO: Från Expressens sändning.Stina Nilsson intervjuas efter sitt första SM-guld som skidskytt. FOTO: Från Expressens sändning.

 

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...