Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma åkte in som sexa på distansloppet i Antholz trots två bommar. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma åkte in som sexa på distansloppet i Antholz trots två bommar. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Snabb Ponsiluoma sexa trots två bommar

Martin Ponsiluoma åkte mycket starkt på fredagens distanslopp i Antholz. Trots två bom slutade han sexa.
– Jo, jag är väldigt nöjd. Jag håller ihop loppet väldigt bra, sa Ponsiluoma till SVT Sport.

– Det var lite kritiskt på tredje och fjärde varvet. Jag fick slita mycket med de jag åkte med. Sedan piggnade jag till lite på spurtvarvet, fortsatte Ponsiluoma.

Jesper Nelin var tillbaka i världscupcirkusen efter sjukdom och hade inte höga förväntningar men det börjande bra. Det tog dock stopp i fjärde skyttet med fyra bommar där slutade han 61:a.

– Det var mycket bättre än vad jag trodde. Jag hade ställt in mig på ett riktigt helvete. Att man faller igenom totalt där på slutet, det är hemskt. Jag är väldigt trött, jag ställer mig inte riktigt rätt, jag spänner mig. Det blir inte bra helt enkelt, kommenterade Nelin för SVT Sport.

Sebastian Samuelsson blev 28:a efter tre bom, Peppe Femling 56:a med fyra bom och Torstein Stenersen 95:a med åtta bom.

Vann loppet i överlägsen stil gjorde ryske Alexander Loginov med fullt skytte. Tvåa blev norrmannen Sturla Holm Lägreid 58,5 sekunder bakom ryssen. Quentin Fillon Maillet, Frankrike, slutade trea.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...