Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Sami Jauhojärvi satsar på långlopp i nya långloppsteamet Snowproof. FOTO: Laiho/NordicFocus.

Sami Jauhojärvi satsar på långlopp i nya långloppsteamet Snowproof. FOTO: Laiho/NordicFocus.

Snowproof heter Hagers nya långloppsteam

I dag presenterade österrikaren Marc Hager ett nytt långloppsteam. Efter den gångna vinterns ekonomiska bekymmer under namnen Skinfit Racing och iXmind Racing startar Hager nu om.
Det nya teamet heter Snowproof Racing och har värvat rutinerade finländaren Sami Jauhojärvi.

Förra vintern åkte Lars Suther och Markus Ottosson i teamet. Men de har tidigare deklarerat att de inte skulle åka för ett eventuellt nytt team med Marc Hager som teamchef.

Nu presenterar Hager sitt nya team med mycket koppling till Finland. Sami Jauhojärvi gör sin första satsning på långlopp, Riitta Liisa Roponen är med i laget igen och företaget One Way Sport blir en av sponsorerna.

– Vi är ett av de snabbaste växande varumärkena inom längdskidåkningen. Jag är stolt över att bli partner och officiell klädleverantör till laget, säger Andreas Bennert, ägaren och VD:s för One Way i ett pressmeddelande.

Bennert fortsätter så här:
– Vi tror väldigt mycket på marknadsföring och reklam vid långlopp som Vasaloppet, Marcialonga och andra ledande evenemang.

Teamchefen Hager säger så här:
– Efter att ha lett laget genom en svår säsong blev det tydligt att ändra konceptet på några områden, samt att hitta några duktiga åkare från länder där längdåkningen står högt i kurs. Nu är laget uppdaterat och redo att köra.

Följande åtta åkare ingår i teamet inför nästa säsong:

Sami Jauhojärvi, Finland
Martin Koukal, Tjeckien
Martin Bajcicak, Slovakien
Manuel Hirner, Österrike
Antti Lampinen, Finland

Riitta Liisa Roponen, Finland
Valentina Shevchenko, Ukraina
Stephanie Santer, Italien

– Genom att underteckna Jauhojärvi, Lampinen och Hirner har vi uppfyllt de flesta av våra önskemål. Vi ville ha idrottare från ett skandinaviskt land som är väl kända samt en åkare från Österrike som ska representera lagets nationalitet, säger Marc Hager.

Jauhojärvi kommenterar sin satsning såhär:
– Detta blir min första säsongen som jag kommer satsa på långlopp. Vi har planerat att starta i tre till fyra lopp i Ski Classics-serien. Tillsammans med ett starkt team siktar vi med säkerhet på några toppresultat


Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör