Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ANDERS SÖDERGREN var osäker till start i Beitostölen, men finns med i svenska truppen efter magproblem i veckan. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

ANDERS SÖDERGREN var osäker till start i Beitostölen, men finns med i svenska truppen efter magproblem i veckan. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Södergren orolig inför helgen

Anders Södergren är orolig inför världscupsstarten i norska Beitostölen i helgen.
Orsak: Senaste veckan har inte gått som han hade hoppats. Magont och en allmän hängig tillstånd har gjort att ÖSK-åkaren är osäker på formen.

- Det var nära att jag stannade hemma. I tisdags började jag få ont i magen och kräktes. Sedan kunde jag inte träna under onsdag och jag var tvungen att köra ett test innan vi åkte på torsdag, säger Anders, som på grund av det här inte kan utlova någon topplacering i Beitostölens 15-kilometerslopp på lördag.
- Fortfarande idag (läs fredag) känner jag mig hängig och lite yr. Det gick dock bra att åka och förhållanden är bra. Idag var det en snabb bana, menar Södergren.
Och under fredagskvällen var det plusgrader i Beitostölen. Men här finns massor med snö och det är ingen fara för tävlingarna.
- Man vet ju aldrig riktigt vart man står inför en premiär som det här. Men Petter Northug blir farlig, han åkte ju bra även förra helgen, lägger Anders Södergren till.

Öppen tävling
Och visst har Södergren rätt. Det är alltid mycket svårt att tippa öppningstävlingen. Ifjol vann ju till exempel Marcus Hellner för första gången på hemmaplan i Gällivare.
Nu gäller samma distans – 15 kilometer fristil – och Hellner tillhör favoriterna igen.
I Bruksvallarna var det kanadensaren Devon Kershaw som slog alla svenskarna med Johan Olsson som vår bäste. Och Inge Bråtens adepter med Kershaw och unge Alex Harvey i spetsen är farlig, liksom italienare, fransmän och tyskar som alltid åker bra i fristil.
Magnar Dalen kommer med ett finskt lag där Sami Jauhojärvi har imponerat under försäsongen, även om han är en klassisk specialist.
Regerande världscupsegraren Dario Cologna har varit skadad under en längre tid och var osäker till start. Därför kommer han kanske att få svårt att kämpa helt i toppen redan nu.
Ryssarna vet man aldrig riktigt vart man har och de kan överraska.
Men den störste favoriten heter hur som helst Petter Northug.
Sponsorbråk eller inte.
 

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...