Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Richardsson berättar om vad skadorna stört säsongen. FOTO: Linus Trygg.

Daniel Richardsson berättar om vad skadorna stört säsongen. FOTO: Linus Trygg.

Sommarens knäckta revben förstörde mycket för Richardsson

Daniel Richardsson har haft en stigande form på slutet av årets världscupsäsong.
Nu blev han elva och bäste svensk i den avslutande minitouren i Stockholm och Falun.
Men flera skador från sommaren och försäsongen har stört Daniel i vinter. Inte minst tre knäckta revben.
- Det här med revbenen var minst sagt ett helvete, berättar Daniel för Längd.se.

Bakgrunden är den att Daniel tidigt i somras ramlade på rullskidor och knäckte tre revben. Det i sin tur innebar en sommar helt utan träning med stavar.
- Jag hade träningsmässigt en väldigt bra sommar trots detta men jag stakade ju ingenting på två och halv tre månader. Det enda jag gjorde var att köra skejtrullskidor utan stavar. Jag sprang ingenting heller.

- Jag har inte haft samma tryck i stakåkningen och inte haft samma klipp i diagonalen den här säsongen och det är för att jag sprungit för lite tror jag, funderar Daniel.

Det var inte bara sommaren revbensskada som förstörde för vintern.
- Precis i säsongstarten i Gällivare lyckades jag ramla och slå axeln ur led och fick en rejäl skada på den. Det gjorde också att det spädde på att jag hade jag hade svårt att använda överkroppen. Det har varit mycket strul, det måste jag säga. Och just det där med revbenen. Det var minst sagt ett helvete. Det var ju tre revben som var av men jag tränade ju ändå.

- För att få en bra träningssommar nu så gäller det att vara skadefri. Det här är inget jag vill ha tillbaka.

Är det helt bra nu?
- Jag känner inte av revbenen. Men axeln har jag problem med fortfarande. Axeln har jag ju ramlat och slagit i tidigare också. Det är ju en operation som gäller för att det ska bli bra, eller köra rehab. Rehab kan göra att det blir bra till en viss gräns men ramlar jag igen så är det lika illa igen. Jag ska försöka hålla det i schack och förhoppningsvis slipper jag en operation för då är det ganska lång tid för rehabilitering. Jag för försöka hålla mig på benen.

Det är inte bara i överkroppen det spökar för Hudiksvalls-åkaren,

- För två år sedan gick nästa hälsenan av när jag var ute och sprang. Och det var någon jag drogs med lite i fjol också. Så nu gäller det att komma igång med löpningen tidigare för att bygga upp lite. Löpningen är viktigt för spänsten och för klippet i diagonalåkningen, så man inte blir för seg i rörelserna, avslutar Daniel.

Bakom Daniel blev Emil Jönsson andre svensk som 15:e man.

- Gårdagsloppet är det bästa jag gjort i min karriär. Jag har aldrig åkt så bra traditionellt för med sånt här motstånd. Jag är enormt glad med det som var igår.
- Det här är den bästa säsong jag gjort. Det är så grymt skönt mot fjolåret så var så struligt och jäkligt, sammanfattar Emil.

Emil Jönsson pustar ut i solen efter sin bästa säsong. FOTO: Linus Trygg.

Marcus Hellner gjorde ett bättre lopp än på lördagen och åkte upp sig från 30:e till 23:e. Tyngre var det för Calle Halfvarsson.

- Det var inte kul att åka idag. Det var som att åka med en handbroms i alltså. Det är helt sjukt vad slut jag är. Ut ur stadion var jag helt slut direkt. Säsongen är över för min del. Nu behöver jag vila, konstaterar Calle efter säsongens sista världscuplopp.

Säsongen är över för en slutkört Calle Halfvarsson. FOTO: Johan Trygg.

Resultat minitouren.

Individuella resultat jaktstarten.

Senaste nyheterna