Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lördagens sprint i STS Roll Cup i Åmsele stryks på grund av för få anmälda. FOTO: Längd.se.
Lördagens sprint i STS Roll Cup i Åmsele stryks på grund av för få anmälda. FOTO: Längd.se.

Sprinten stryks i Åmsele

Svenska skidförbundet informerar idag om förändringar i tävlingsprogrammet för STS Roll Cup i Åmsele 18-19 augusti.
Lördagens sprint stryks på grund av för få anmälda.

Arrangerande 7-mila SK har tillsammans med Svenska skidförbundet tagit beslutet att inte genomföra den planerade sprinttävlingen i STS Roll Cup på lördag 18 augusti. Anledningen är att antalet anmälda är så lågt att det inte skulle bli några bra tävlingar för alla parter.

Söndagens masstart i klassisk teknik kommer däremot att genomföras som planerat!

– Till söndagens tävlingar är anmälningsläget mycket gott och vi räknar dessutom med en hel del efteranmälningar, säger tävlingsledaren Stefan Bygdesson.

– Söndagens längre distanser är seedningsgrundande till Vasaloppet, ingår i STS Roll Cup och håller FIS-status för elitåkarna så det kommer bli en härlig skidfest. Vi hälsar alla skidåkare välkomna till Åmsele på söndag, fortsätter Bygdesson.

Information om tävlingarna finns på arrangörens officiella webbplats: www.7-mila.se

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...