Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Topptrion på premiären av Sjumilarullen: Robin Norum, tvåa, Marcus Grate, etta och Gustav Nordström, trea. FOTO: Sjumilarullen.
Topptrion på premiären av Sjumilarullen: Robin Norum, tvåa, Marcus Grate, etta och Gustav Nordström, trea. FOTO: Sjumilarullen.

Spurtstrider avgjorde Sjumilarullen

Det blev dubbelt IFK Umeå i herrklassen när premiären av Sjumilarullen kördes i lördags. Marcus Grate spurtslog Robin Norum.
I damklassen vann Emilia Lindstedt, Falun Borlänge tätt före Claura Auland, Sävast.

Sjumilarullen kördes på en 13 kilometer lång banan som kördes tre varv i utkanten av Åmsele. Totalt kom 75 rullskidåkare till start i de olika klasserna.

– Jag kände mig stark hela vägen och kände att det här skulle bli en bra dag. En härlig känsla, sa Grate till Västerbottenskuriren efter segern med fyra tiondelar före Norum.

Trea, drygt 40 sekunder efter, blev den i Umeå boende Borås SK-åkaren Gustav Nordström.

– Jag drog hårt på slutet för att slippa spurt, sa Emilia Lindstedt till VK.

Emilia Lindstedt spurtar in precis före Clara Auland. FOTO: Maria Danielsson.
Emilia Lindstedt spurtar in precis före Clara Auland. FOTO: Maria Danielsson.

Den taktiken höll inte riktigt men hon var ändå snabbast över det korta upploppet och tog segern tätt före Clara Auland. Trea blev Therese Therell, IFK Umeå, 40 sekunder där bakom.

Deltagarna gav tävlingen beröm och nästa år siktar arrangerande 7-Mila SK på att bli seedningsgrundande för Vasaloppet.

Många bilder från loppet finns här.

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.