Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Topptrion på premiären av Sjumilarullen: Robin Norum, tvåa, Marcus Grate, etta och Gustav Nordström, trea. FOTO: Sjumilarullen.

Topptrion på premiären av Sjumilarullen: Robin Norum, tvåa, Marcus Grate, etta och Gustav Nordström, trea. FOTO: Sjumilarullen.

Spurtstrider avgjorde Sjumilarullen

Det blev dubbelt IFK Umeå i herrklassen när premiären av Sjumilarullen kördes i lördags. Marcus Grate spurtslog Robin Norum.
I damklassen vann Emilia Lindstedt, Falun Borlänge tätt före Claura Auland, Sävast.

Sjumilarullen kördes på en 13 kilometer lång banan som kördes tre varv i utkanten av Åmsele. Totalt kom 75 rullskidåkare till start i de olika klasserna.

– Jag kände mig stark hela vägen och kände att det här skulle bli en bra dag. En härlig känsla, sa Grate till Västerbottenskuriren efter segern med fyra tiondelar före Norum.

Trea, drygt 40 sekunder efter, blev den i Umeå boende Borås SK-åkaren Gustav Nordström.

– Jag drog hårt på slutet för att slippa spurt, sa Emilia Lindstedt till VK.

Emilia Lindstedt spurtar in precis före Clara Auland. FOTO: Maria Danielsson.
Emilia Lindstedt spurtar in precis före Clara Auland. FOTO: Maria Danielsson.

Den taktiken höll inte riktigt men hon var ändå snabbast över det korta upploppet och tog segern tätt före Clara Auland. Trea blev Therese Therell, IFK Umeå, 40 sekunder där bakom.

Deltagarna gav tävlingen beröm och nästa år siktar arrangerande 7-Mila SK på att bli seedningsgrundande för Vasaloppet.

Många bilder från loppet finns här.

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.