Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling startade världscupsäsongen med en andraplats bakom Maiken Caspersen Falla i Ruka, Finland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Jonna Sundling startade världscupsäsongen med en andraplats bakom Maiken Caspersen Falla i Ruka, Finland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Stark andraplats av Jonna Sundling i Ruka

Jonna Sundling var starkast av de svenska damerna på den klassiska sprinten i Ruka.
Trots att hon fastnade bakom Sadie Bjornsen mitt i finalen kämpade hon sig tillbaka och tog en andraplats bakom Maiken Caspersen Falla.
– Det var fantastiskt roligt att åka i dag, sa Jonna till SVT Sport.
Uppdaterad text.

Jonna Sundling och Stina Nilsson tog sig till final och båda startade finalen bra men störde sedan varandra lite grann under inledningen av loppet.

– Jag och Stina bufflade lite, sedan flyttade båda på sig. Det var ingen bra start, men i sista backen fick jag fritt spår och kunde gå som jag ville, kommenterade Sundling för SVT Sport.

Lite senare i finalen fastnade Jonna helt bakom Sadie Bjorsen som fick ett stopp innan sista utförskörningen. Jonna hamnade helt sist men lyckades ändå avsluta loppet mycket starkt.

– Jag tänkte bara, fasen.. men det var en bit kvar och mycket kan hända. Det gick och det är kul att jag kunde åka i kapp och ta en andraplats.

I sista backen hade Sundling bra krafter kvar och på upploppet kunde hon stå emot bra i stakningen och ta andraplatsen närmast före Bjornsen och Ane Appelkvist Stenseth.

Sprintpallen i Ruka med Sadie Bjornsen, Maiken Caspersen Falla och Jonna Sundling. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Sprintpallen i Ruka med Sadie Bjornsen, Maiken Caspersen Falla och Jonna Sundling. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Stina Nilsson hade inte krafterna i sista backen men final i säsongens första tävling med lite skadebekymmer i bagaget den sista tiden är förstås mer än godkänt.

– Jag tycker att det varit ganska svårt med föret idag. Jag har inte vetat hur jag velat ha skidorna. Visst hade det varit roligare att vara på pallen men jag gjorde mitt bästa utifrån förutsättningarna idag, sa Stina till SVT Sport.

– Det var en bra start och jag ser fram emot morgondagen, fortsatte Stina.

Härlig insats idag också av födelsedagsfirande Emma Ribom. 22-åringen var 16:e i prologen och sedan tvåa bakom Katja Visnar i kvarten. I andra semin blev hon sedan sexa.

Emma Ribom firade födelsedagen med att gå till semifinal i världscuppremiären. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Emma Ribom firade födelsedagen med att gå till semifinal i världscuppremiären. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johanna Hagström, Evelina Settlin och Elina Rönnlund blev fyra, femma och sexa i sina respektive kvartsfinaler. Bra insatser av hela trion med andra ord.

Officiellt resultat finns här.

Ställning i minitouren.

Svenskornas placeringar:

2. Jonna Sundling
5. Stina Nilsson
12. Emma Ribom
18. Johanna Hagström
22. Evelina Settlin
29. Elina Rönnlund

34. Moa Lundgren
35. Charlotte Kalla
39. Maja Dahlqvist
40. Frida Karlsson

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...