Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Här rycker Stina Nilsson förbi Ingvild Flugstad Östberg. Strax efter passerade även Ida Ingemarsdotter norskan. Svenskduon avslutade starkt till tredje och fjärde plats. FOTO: Från SVT:s sändning.

Här rycker Stina Nilsson förbi Ingvild Flugstad Östberg. Strax efter passerade även Ida Ingemarsdotter norskan. Svenskduon avslutade starkt till tredje och fjärde plats. FOTO: Från SVT:s sändning.

Stark avslutning av Nilsson och Ingemarsdotter

Marit Björgen och Heidi Weng gjorde upp om segern i världscupavslutningens jaktstart i Quebec. Den kampen grejade Björgen med en dryg sekund över upploppet.

Där bakom åkte Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter suveränt och grejade plats tre och fyra efter en fantastiskt stark avslutning på loppet.

– Jag har fantastisk hungrig från start ville mycket idag, sa Stina till SVT efter tredjeplatsen.

Ingvild Flugstad Östberg gick ut som trea och såg länge ut att kunna hålla undan för förföljande Nilsson, Ingemarsdotter och Pärmäkoski.

 

Men när den trion kom in i sprintbanan på slutkilometern då bara smällde det till så hade man ätit upp Östbergs försprång.

 

– När jag kom in i sprintbanan så tänkte jag att det är som ett sprint-heat kvar. Jag gav allt he  i backen och vi kom ikapp Ingvild, berättade Stina.

 

Det var bara Ingemarsdotter som kund följa Stina. Pärmäkoski och Östberg fick ge sig för de svenska sprintessen.

 

– Jag kände mig stark idag och visste att det inte var långt till pallen, sa Nilsson och var riktigt glad över sin avslutning på världscupsäsongen.

 

En grymt fin avslutning på säsongen fick också Ida Ingemarsdotter. Fjärdeplatsen på minitouren var inget annat än en suverän prestation. Idas bästa i vinter.

 

Ingemarsdotter sammanfattade dagen så här:

 

– Idag gällde det att glömma bort när man blev trött och bara köra.

 

– Jag trodde Krista och Stina skulle komma ikapp fortare än de gjorde. Så då förstod jag att det ändå gick ganska fort, fortsatte Ingemarsdotter.

 

– Jag kände mig rätt stark idag och bestämde mig för att ha is i magen på slutet. Jag la mig i rygg på Stina och helt plötsligt var i kapp ”Flugan”.

 

– Det här var en skön avslutning på en säsong som annars varit lite mellanmjölkig.

 

Charlotte Kalla och Anna Haag hade ambition att jaga ifatt från ett något sämre utgångsläge men det räckte inte riktigt.

 

– Jag försökte öppna offensivt och komma in i åkningen. Jag fick ta i så blev rikt trött idag. Jag är nöjd med genomförandet, sammanfattade Kalla efter att ha åkt in som åtta.

 

Bästa åktid idag hade Marit Björgen med 2,2 sekunder snabbare tid än Weng. Stina Nilsson hade tredje tid, 11,9 sekunder efter Björgen. Charlotte Kalla hade femte tid, Ida Ingemarsdotter sjunde och Anna Haag 13:e.

 

Sammanfattningsvis en mycket stark laginsats av de svenska tjejerna.

 

Resultat
Världscupen Quebec
Damer 10 km fri stil jaktstart

1. Marit Björgen, Norge 22:36.1

2. Heidi Weng, Norge + 1.2

3. Stina Nilsson, Sverige + 1:00.0

4. Ida Ingemarsdotter, Sverige + 1:01.9

5. Krista Pärmäkoski, Finland + 1:05.6

6. Ingvild Flugstad Östberg, Norge + 1:06.8

 

8. Charlotte Kalla, Sverige + 1:26.8

13. Anna Haag, Sverige + 1:47.4

24. Anna Dyvik, Sverige + 2:55.9

32. Hanna Falk, Sverige + 3:32.2

33. Emma Wikén, Sverige + 3:39.0

 

Komplett resultat.

 

Winner of the day.

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...