Klas Nilsson har haft skadeproblem i sommar men med tiondeplatsen på Klarälvloppet visade han gryende form inför vintern. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Klas Nilsson har haft skadeproblem i sommar men med tiondeplatsen på Klarälvloppet visade han gryende form inför vintern. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Stark comeback av Klas Nilsson efter skadebekymmer

Klas Nilsson, Team Curira, blev andre svensk med sin tiondeplats på Klarälvsloppet i söndags.
Ett positivt besked efter en sommar med skadebekymmer.
– För typ en månad sedan hade jag inte stakat på fem veckor, berättar Klas Nilsson.

I våras och i början av sommaren hade Klas problem med en armbåge och mycket av träningen blev skejt både på vårskidåkningen och i början av rullskidträningen. När armbågen blev bättre så var olyckan framme igen.

– Jag bröt jag två revben i juli. Jag fick cykla och köra mycket löpning, även med stavar men jag kunde inte staka, berättar Klas och fortsätter;

– För typ en månad sedan hade jag inte stakat på fem veckor. När vi var på läger i Lycksele 20 augusti var det första gången jag körde ett fartpass på rullskidor. På det lägret hängde jag inte med så bra men nu så kändes det ju bättre.

­– Det här var första riktiga rullskidloppet för mig i år sedan Båstad-Mölle (5 juni) och då var jag i väldigt dålig form. Nu gick det ändå helt okej men jag fick slita på slutet och hade väl inget riktigt så mycket att komma med på upploppet, jag fick släppte lite över bron in mot upploppet.

I mål var Klas tionde man och andre svensk, 37 sekunder bakom vinnaren Max Novak men bara cirka sju sekunder bakom trean Andreas Nygaard. Precis före sig hade Klas ytterligare sex norrmän; Stian Berg, Petter Northug, Stian Hoelgaard, Magnus Vesterheim, Kasper Stadaas och Vetle Thyli.

Hur upplevde du loppet Klas?
– Vi blev lite oroliga ett tag när vi fick höra att de (Haakon Holden och Stian Berg) hade en ledning på 3.40. De ropade nog 30-40 sekunder men det började spridas i klungan att det var 3.40. Jag Stian (Hoelgaard) och Nygaard försökte dra igång någons slags tåg och det tog lite på krafterna.

– Senare fick vi ju en utbrytning som jag och Stian var med i. Det var lite kul men jag blev lite sliten av det. Därefter gick det bitvis ganska lugnt men vi försökte hålla oss långt fram om det skulle hända något. När väl Max Novak gjorde sitt ryck med milen kvar så var det bara Simen Engebretsen Nordli som kunde ansluta och Klas kämpade vidare i klungan med alla norrmän.

– Jag är ganska nöjd med resultatet med tanke på skadeproblemen tidigare i sommar, avslutar Nilsson.

Klas Nilsson drar klungan vid passering över Klarälven på Klarälvsloppet i söndags. I mål var Klas tionde man och andre svensk. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.Klas Nilsson drar klungan vid passering över Klarälven på Klarälvsloppet i söndags. I mål var Klas tionde man och andre svensk. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...