Är det någon som slår Fredrik Byström i hans träningsbacke upp till Toppstugan i Grönklitt? FOTO: Lager 157 Ski Team.

Är det någon som slår Fredrik Byström i hans träningsbacke upp till Toppstugan i Grönklitt? FOTO: Lager 157 Ski Team.

Starka åkare till Grönklitt Double Poling Hill Climb

Lördag 18 juni är det dags för en ny rullskidtävling i Orsa Grönklitt. En staktävling på 13 kilometer och med 385 höjdmeter.
Flera starka åkare är redan klara för loppet som bland annat Lager 157 Ski Team:s Britta Johansson Norgren, Fredrik Byström och teamets nyförvärv Jimmie Johnsson.

– Tävlingen är öppen för alla som klarar av att staka den här banan. Här finns chansen att utmana och mäta sig med några av de bästa stakåkarna i världen, säger Marcus Laggar från Orsa Grönklitts längdcentrum.

Starten på loppet blir vid avtagsvägen upp mot Grönklitt strax utanför Orsa. Sedan väntar 13 kilometer uppförsstakning och 385 höjdmeter innan man når målet vid Toppstugan i Grönklitt.

Loppet kommer att genomföras på låneskidor från Elpex med motstånd 2 på hjulen. 3000 kronor går till segrarna i dam- respektive herrklassen och det finns också ett spurtpris på 1000 kronor.

Men det bjuds också på fina utlottningspriser bland de som klarar utmaningen att staka hela vägen upp.

Klara åkare förutom Johansson Norgren, Byström och Johnsson är ytterligare två åkare från Lager 157. Det är de snabbe rullskidåkaren från Ulricehamn, Marcus Johansson och nyförvärvet från Värmland, SK Bores Oskar Persson.

IFK Moras Andreas Holmberg och Helene Söderlund, Bengtsfors Gabriel Thorn och Sollefteås och Ski Team Novo Nordisk Robin Bryntesson finns också på anmälningslistan så här långt.

Inbjudan till Grönklitt Double Poling Hill Climb finns här.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.
Peppe Femling fick en mardrömsstart på stafetten i Antholz med tre straffrundor. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Frankrike före Norge – Sverige hopplöst efter

Peppe Femling åkte första sträckan för Sverige på skidskyttestafetten i Antholz och det blev en mardrömsstart. Med tre straffrundor var dagen förstörd för det svenska laget. – Helt bedrövligt. Formen...