Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här fina förhållanden är det vid Norra Garberg sportcenter där målet för Norra Garberg Hill Climb är på söndag. FOTO: Tomas Bredberg.
Så här fina förhållanden är det vid Norra Garberg sportcenter där målet för Norra Garberg Hill Climb är på söndag. FOTO: Tomas Bredberg.

Starka åkare till start på Norra Garberg Hill Climb

På söndag är det dags för andra upplagan av Norra Garberg Hill Climb.
Loppet som har en total stigning på 380 meter är 19 kilometer med start vid Mora skidstadion i Hemus och mål vid Norra Garberg sportcenter.
Förra årets vinnare i herrklassen, Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke, kommer för att försvara sin seger men utmanas av ett gäng starka åkare.

I fjol var det premiär för loppet som har en total stigning på 380 meter. Starten vid Mora skidstadion ligger på 160 meter över havet och sedan går banan Vasaloppsspåret baklänges till Eldris där man svänger av mot Norra Garberg och stigningarna börjar. Målet i Norra Garberg ligger på 540 meter över havet.

hojdprofil.jpg
Banprofil Norra Garberg Hill Climb från och med passeringen av Eldris.

I fjol vann Pontus Nordström klart före 44 sekunder före Jimmie Johnsson, Rembo IK/Team Serneke. Både Pontus och Jimmie kommer till start i år också.

Pontus Nordström smakar segerns sötma under överinseende av Jimmie Johnsson efter fjolårets lopp. FOTO: Tomas Bredberg.
Pontus Nordström smakar segerns sötma under överinseende av Jimmie Johnsson efter fjolårets lopp. FOTO: Tomas Bredberg.

De utmanas bland annat av Rikard Tynell, Grycksbo IF OK/Team Tynell samt en gäng hemmaåkare från IFK Mora SK som till exempel Krång Mikael Sandgren, Gabriel Strid, Gabriel Höjlind och Mikael Andersson.

På damsidan är Leksandstjejen Sofie Oskarsson som numera åker för IFK Mora en favorit från anmälningslistan. Fler åkare har dock aviserat att de kommer till start. Bland annat Sandra Olsson, Malungs IF.

Norra Garberg är Moras skidparadis med tidig snö och lång säsong på våren. Området har använts för träning både sommar och vinter sedan Mora-Nisses dagar.

– Det ser ut att bli mycket fina förhållanden på söndag med solsken och snabba spår, säger tävlingsledaren och tillika ordföranden i IFK Mora SK, Tomas Bredberg.

– Ordinarie anmälan är öppen till torsdag 28 mars via idrott online. Sen finns också möjligheten att efteranmäla sig före 09.00 på söndag morgon i Hemusgården invid starten, berättar Bredberg.

Inbjudan finns här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...