Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson, Anders Södergren, Magdalena Forsberg och Marcus Hellner försvarar de svenska färgerna i årets säsong av Sverige mot Norge. Gunde Svan är programledare tillsammans med Marit Björgen. FOTO: Espen Solli/TV2.

Stina Nilsson, Anders Södergren, Magdalena Forsberg och Marcus Hellner försvarar de svenska färgerna i årets säsong av Sverige mot Norge. Gunde Svan är programledare tillsammans med Marit Björgen. FOTO: Espen Solli/TV2.

Starkt svenskt lag i Sverige mot Norge

Samtliga fyra har tagit hem OS- eller VM-guld.
Det är ett starkt lag meritmässigt som Sverige ställer på benen i årets säsong av ”Sverige mot Norge” på TV4.
– Jag har sett programmet tidigare. Jag tycker det är ett jättekul sätt för olika idrottare att få mötas och man får också höra varandras historier. Jag gillar att vara med i den här typen av tävlingar. Jag vet inte riktigt vad mina styrkor kommer att vara i programmet, men jag tror att det kanske kan vara tävlingar med statisk armstyrka och så är jag en glädjespridare, säger Stina Nilsson.

I vinter ska de svenska och norska vintersportsgiganterna från längdskidor och skidskytte återigen göra upp, när den tredje säsongen av tävlingsprogrammet Sverige mot Norge har premiär på TV4. Sverige är regerande mästare då svenskarna, anfört av Frida Karlsson, i vintras besegrade Marit Björgens Norge.

Den här säsongen är Björgen programledare tillsammans med den svenske skidlegendaren Gunde Svan. Tillsammans kommer de att leda svenska och norska vinteridrottsstjärnor genom lagtävlingar, individuella stafetter och dueller. För vinnarna i varje tävling väntar viktiga poäng och för förlorarna väntar ett straff med högt underhållningsvärde.

– Jag måste erkänna att jag är lite nervös. Det är 20 år sedan jag slutade, men duellen mellan Norge och Sverige är alltid speciell och motiverande. Och vi är alla tävlingsmänniskor. Att bli tvåa är inte aktuellt och här är det samma sak som att förlora, säger skidskyttslegendaren Magdalena Forsberg, som är en av deltagarna för Sverige.

Tävlar för Sverige gör nämnde Forsberg, Stina Nilsson, Marcus Heller och Anders Södergren. De möter Norge med legendaren Thomas Alsgaard, skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bö, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Tora Berger. Förutom att se skidstjärnorna göra upp i heta dueller ges tittarna också möjligheten att bekanta sig bättre med dem, när de båda lagen samlas vid middagsbordet för samtal och aktuella teman från idrottarnas karriärer.

Nytt för i år är dessutom att båda lagen förstärks löpande under säsongen. Bland annat kommer nyblivne VM-guldmedaljören i skidskytte Martin Ponsiluoma samt stortalangen Elvira Öberg in senare i programmet för att tävla för Sverige, medan norska superstjärnan Therese Johaug medverkar i Norges lag.

– Tävlingen mellan Sverige och Norge triggar oss. Vi är många som känner varandra väl från båda lagen, så det blir kul med en ”vänskaplig” fight, säger Marcus Hellner.

Sverige mot Norge spelas just nu in i Oscarsborgs fästning i Oslofjorden utanför Oslo, där svenska vinteridrottare möter norska vinteridrottare. Programmet sänds på TV4 och TV4 Play i vinter. Programmet sänds även på norska TV2 under namnet Landskampen.

Här är deltagarna i Sverige mot Norge:

Sverige:
Stina Nilsson - skidskytte
Marcus Hellner - längdskidor
Magdalena Forsberg – skidskytte
Anders Södergren - längdskidor
Elvira Öberg - skidskytte
Martin Ponsiluoma - skidskytte

Norge:
Thomas Alsgaard - längdskidor
Tora Berger - skidskytte
Astrid Uhrenholdt Jacobsen - längdskidor
Johannes Thingnes Bö - skidskytte
Magnus Moan – nordisk kombination
Therese Johaug - längdskidor
Marthe Kristoffersen - längdskidor
Emil Iversen - längdskidor

Senaste nyheterna